Foto: F64
Latvijas hokeja izlase Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) veidotajā rangā pirms pasaules čempionāta ierindojusies 13.vietā, vēsta IIHF oficiālā mājaslapa internetā.

IIHF rangs tradicionāli tiek veidots, ņemot vērā izlašu sasniegumus olimpiskajās spēlēs un pēdējos četros pasaules čempionātos.

Latvijas izlase rangā izcīnījusi 1825 punktus, apsteidzot Franciju (1700 punkti), Austriju (1685 punkti) un Kazahstānu (1620 punkti). Savukārt pozīcijās virs Latvijas ierindojusies Baltkrievija un Dānija, kuras attiecīgi tikušas pie 1845 un 1830 punktiem.

Tikmēr pirmajā vietā ir Somija, kas tikusi pie 2245 punktiem, bet tai seko Zviedrija (2240), Krievija (2225), Čehija (2210) un Kanāda (2195). Vēl pirmajā desmitniekā ir ASV, Šveice, Vācija, Norvēģija un Slovākija.

Savukārt Lietuva IIHF rangā ar 1305 punktiem ir 24.pozīcijā, bet Igaunija ar 1200 punktiem ir divas pozīcijas zemāk.

Pēc pasaules čempionāta IIHF izveidos jaunu rangu, kas noteikts, kuras komandas automātiski iekļūs 2014.gada Soču Olimpisko spēļu hokeja turnīrā, un kurām vienībām būs jāspēlē kvalifikācijā.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!