Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase nākamajā gadā pasaules čempionātā spēlēs B grupā, kurā būs abas šī gada finālistes - čempione Zviedrija un vicečempione Šveice.

Latvijas hokeja izlase spēlēs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kas no Rīgas atrodas 1340 kilometru attālumā. Otra grupa spēlēs Košicē, kas no Bratislavas atrodas 400 kilometru attālumā. Abas šīs pilsētas pasaules hokeja eliti uzņēma jau 2011. gadā.

Kopā ar Latviju, Šveici un Zviedriju cīņas Bratislavā aizvadīs Krievija, Čehija, Norvēģija, Austrija un Itālija. Šogad priekšsacīkstēs Latvija no šīm komandām spēlēja pret Norvēģiju, uzvarot pagarinājumā ar 3:2. Savukārt ar zviedriem Boba Hārtlija vadītā komanda tikās 1/4 finālā, dramatiskā un aizraujošā cīņā zaudējot ar 2:3.

Bratislava kā B grupas mājvieta izvēlēta stratēģiski, jo Slovākijas galvaspilsētas tuvumā atrodas Čehija un Austrija, kuras līdzjutējiem varētu būt lielāka interese par savu valstsvienību spēļu apmeklēšanu klātienē.

Tikmēr Košices grupā spēlēs spēlēs mājiniece Slovākija, Kanāda, ASV, Somija, Vācija, Dānija, Francija un Lielbritānija, kas pēc 25 gadu pārtraukuma spēlēs elitē.

Bratislavas arēnā ir 10 055 skatītāju vietas, bet Košices arēnas ietilpība ir 8378 vietas. Abās pilsētās notiks priekšsacīkšu spēles, kā arī pa divām ceturtdaļfināla spēlēm. Savukārt pusfināla un medaļu spēles notiks Bratislavas arēnā.

IIHF sola, ka tuvākajā laikā būs zināms spēļu kalendārs, bet biļešu tirdzniecība varētu sākties septembrī. 2019. gada pasaules čempionāts elitē sāksies netipiski vēlu 10. maijā, bet fināls būs 26. maijā.

2020. gada pasaules čempionāts risināsies Šveicē – Cīrihē un Lozannā. Bet pēc tam 2021. gadā pasaules spēcīgākās hokeja valstis uzņems Rīga un Minska, kas kopīgi rīkos turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!