Latvijas hokeja izlase 2016. gada pasaules čempionātā neizpildīja izvirzīto uzdevumu, turnīru noslēdzot 13. vietā, secinājusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde.

2. maija valdes sēdē valstsvienībai tika izvirzīts uzdevums pasaules čempionātā iekļūt labāko desmitniekā. Latvijas hokejisti pasaules čempionātā septiņās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs savā ziņojumā pateicās visam izlases treneru korpusam un personālam par ieguldījumu un kopīgu darbu. Galvenais treneris atzina, ka izlases rezultāts pasaules čempionātā ir apmierinošs, kaut gan bija iespēja sasniegt augstākus rezultātus. Beresņevs arī uzsvēra, ka ir apmierināts ar komandas sniegumu, diemžēl dažas individuālās kļūdas liedza pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas valstsvienība, salīdzinot ar 2015. gadu, Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā zaudējusi divas pozīcijas, ieņemot 12. vietu. Pēc Maskavas čempionāta mūsu Latvijas izlasi punktu skaita ziņā ir apsteigusi Norvēģija un Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!