Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta šodien savā laukumā atkārtoti tiekas ar Baltkrievijas valstsvienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Pirmo reizi abas komandas savā starpā tikās piektdien, piekāpjoties ar 0:3. Latvija cieta neveiksmi piektajā mačā pēc kārtas, turklāt jau otrajā pēc kārtas nespēja gūt vārtus.

Baltkrievijas valstsvienībai šajās spēlēs ar Latviju palīdz pārsvarā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) spēlējoši hokejisti. No 27 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem 11 šobrīd pieteikti dažādiem KHL klubiem, bet 13 hokejisti spēlē BAČ.

Pirmajās četrās pārbaudes spēlēs Latvija ar 3:4 un 0:1 viesos atzina Čehijas izlases pārākumu, kā arī savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēja Zviedrijai.

Šīs visas cīņa risinājušās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Pēc mačiem ar baltkrieviem Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta atliks vēl viena pārbaudes spēle - 28.aprīlī izbraukumā ar Franciju.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat savainojumus nepaspēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts, bet Mārtiņš Karsums joprojām nav atlabis no pārciestās operācijas. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē iepriekš izrādīja nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Saudzīgā režīmā trenēties tupina vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pats savas iespējas piedalīties čempionātā vērtējis kā 50 pret 50.

Šonedēļ no izlases tika atskaitīti vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais, Juris Upītis, Ēriks Ozollapa un Lauris Bajaruns, kā arī aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!