Foto: F64
Latvijas hokeja izlase šodien aizvada savu priekšpēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, savā laukumā uzņemot Francijas izlasi.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Abas komandas atkārtoti tiksies arī otrdien.

Savukārt trešdien tiks paziņots valstsvienības galīgais sastāvs dalībai pasaules čempionātā. Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka komandā varētu tikt atstātas divas brīvas vietas, kuras taupītu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Filadelfijas "Flyers" aizsargam Oskaram Bārtulim un Amerikas hokeja līgā (AHL) joprojām spēlējošajam vēl vienam aizsargam Artūram Kuldam.

Iepriekš tika ziņots, ka Bārtulis jau tuvākajā laikā varētu papildināt izlases rindas.

Pagājušajā nedēļā Bārtulis uz nepilnu diennakti jau bija ieradies Rīgā, bet pēc tam viņu negaidīti izsauca "Flyers" komanda. Tagad tiek ziņots, ka komandā ir atveseļojušies pāris savainotie spēlētāji, un latvieša atrašanās aiz okeāna rezervista statusā vairs neesot nepieciešama.

Latvijas valstsvienības treniņnometnei piektdien pievienojās aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par Slovākijas čempionu, bet kopš nedēļas nogales Latvijas izlases treneru rīcībā ir cits aizsargs Georgijs Pujacs, kura pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, sērijā zaudējot ar 3-4.

Savukārt šajās dienās Latvijā ierodas NHL komandas Otavas "Senators" uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Pasaules čempionātam plānots pieteikt trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Tikmēr piektdien no Latvijas izlases tika atskaitīts uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš nespēja atkopties no savainojuma.

Kā ziņots, šīs nedēļas sākumā Latvijas izlasei pievienojās uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš pagājušā nedēļā kļuva par Šveices čempionu, kā arī iepriekš savainotie uzbrucēji Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis un Roberts Jekimovs.
Savukārt otrdien valstsvienības kandidātu sarakstu papildināja vārtsargs Ervīns Muštukovs, kurš pagājušajā nedēļā kļuva par Dānijas vicečempionu, bet no izlases kandidātu vidus tika svītrots jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Šajā pavasarī Latvijas izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt arī Māris Jass, Toms Hartmanis, Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš un arī Jēkabs Rēdlihs.
Tāpat izlasei nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis, kā arī uzbrucēji Herberts Vasiļjevs un Raitis Ivanāns.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Pagājušā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējās divas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, sacenšoties ar Krievijas izlasi, kurās tika piedzīvots zaudējums ar 1:2 un izcīnīta uzvara ar 1:0.

Pirms mačiem ar Krieviju iepriekšējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase, spēlējot bez vairākiem līderiem, izbraukumā ar 2:1 un 4:1 uzvarēja Dāniju. Savukārt pirms tam Rīgā tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Čehiju - ar 3:4 (pēcspēles metienu sērijā) un 1:3.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!