Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase 2018. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas izšķirošajā spēlē ar 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) uzvarēja turnīra rīkotāju Dāniju un pēc deviņu gadu pārtraukuma iekļuva ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to Latvijas izlase B grupā izcīnīja ceturto vietu, kas ļāva pirmo reizi kopš 2009. gada iekļūt ceturtdaļfinālā. Savukārt Dānijai turnīrs noslēdzās.

Latvijas izlase ceturto reizi savā vēsturē spēlēs pasaules čempionāta izslēgšanas turnīrā, bet piekto reizi vēsturē izcīna vietu labāko astotniekā.

Latvijas izlases pretinieki ceturtdaļfinālā būs Zviedrijas izlase, kas uzvarēja A apakšgrupā Kopenhāgenā. Spēle ceturdien pulksten 21:15 sāksies Kopenhāgenā.

Abas komandas spēli iesāka piesardzīgi, bet desmitajā minūtē Latvijas izlase pacietīgi darbojās uzbrukuma zonā. Andris Džerinš ieguva ripu un izdarīja precīzu metienu starp dāņu vārtsarga Frederika Andersena kājām. Ar Latvijas pārsvaru aizritēja arī atlikušais pirmais periods, bet ripa vārtos nelidoja.

Otrais periods ritēja diezgan saraustītā cīņā, un abu komandu spēlētāji bieži pieļāva kļūdas, ieejot uzbrukuma zonā. Latvijas hokejisti izturēja mazākumu, bet divreiz vairākumā nenospēlēja pietiekami veiksmīgi. Trešdaļas otrajā pusē labākas vārtu gūšanas iespējas bija Dānijai, bet aizsargi un Elvis Merzļikins darbojās veiksmīgi. Kopumā metienus pa vārtiem biežāk izdarīja Latvija.

Trešajā periodā Latvijas hokejisti veiksmīgi darbojās no aizsardzības, kas ļāva izveidot vienu lielisku pretuzbrukumu trīs pret vienu aizsargu, bet Rodrigo Ābols trāpīja pa vārtu stabu. Pēdējās minūtēs Latvija savā aizsardzības zonā spēlēja vienkārši un precīzi, nosargājot vienu vārtu pārsvaru.

Latvijas izlases vārtsargs Merzļikins šajā mačā atvairīja visus 19 pretinieku metienus pa vārtiem, bet par labāko spēlētāju atzina Gunti Galviņu.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

$duelID=997;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!