Foto: F64
Latvijas izlases hokejisti pirmdien pasaules čempionātā Stokholmā pēcpusdienā aizvadīja treniņu vieglākā režīmā, bet pēc tam dosies uz pieņemšanu Latvijas vēstniecībā Zviedrijā.

Treniņā hokejistiem tika dota izvēle – doties uz ledus vai aizvadīt atjaunošanās treniņu ārpus ledus laukuma. Uz ledus trenējās 17 hokejistu, bet malā palika lielākā daļa no izlases pieredzējušākajiem hokejistiem, piemēram, Edgars Masaļskis, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Georgijs Pujacs un Mārtiņš Cipulis, kuriem pirmajos divos mačos bija lielāks spēles laiks un slodze.

Noskaņojums komandā pēc svētdien izcīnītās uzvaras pār Vāciju ir pacilāts, taču ne pašpārliecināts. "Čempionāts tikai sācies, un galvenais darbs vēl tikai priekšā. Pirmās divas spēles prasīja daudz spēka, taču komandā noskaņojums ir labs un visi būs gatavi nākamajām cīņām," sacīja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Komanda dzīvo viesnīcā blakus hokeja hallei un uz treniņu var doties ar kājām, ģērbtuvē nonākot pēc dažu minūšu gājiena. Arī sadzīves apstākļi ir apmierinoši, un nekādas nebūšanas spēlētāju pamatdarbu neapgrūtina. Uz vēstniecību dosies visa izlase, un plānots, ka pieņemšanā piedalīsies arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. "Tā ir laba zīme, ka viņi apmeklē šo čempionātu un jūt līdzi izlases veiksmēm un neveiksmēm. Ceru, ka tas Latvijas hokejam nāks tikai par labu," piebilda Baldonieks.

Izlases fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis atzina, ka pēc pirmajiem mačiem puišiem bija jūtams sagurums, tāpēc atpūtas diena ir nākusi laikā, un arī pirmdienas treniņš tāpēc nav bijis smags. Pret Vāciju fiziskajā ziņā spēlēt bijis grūti, taču puiši izturējuši un trešajā periodā izlīdzinājuši spēles ritējumu un pelnīti uzvarējuši. "Spēle bija smaga arī tāpēc, ka pēc pirmā perioda malā tika nosēdināts Roberts Bukarts, ar kura sniegumu treneri nebija apmierināti. Pēc izmaiņām citiem slodze kļuva lielāka, taču uz ledus vajag spēlētājus, kas visu laiku cīnās. Redz, kā Ronalds Ķēniņš – pirmajā spēlē palika malā, bet pret vāciešiem bija prieks skatīties, kā viņš spēlē, viņš bija neapturams, un, ja tā turpinās, var sasniegt ļoti daudz," uzskata Klucis.

Latvijas un Itālijas izlašu spēle otrdien Stokholmas "Globen Arena" sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika. Abām komandām ir pa vienai uzvarai un zaudējumam, taču Latvija panākumu guva pamatlaikā, bet Itālija – pagarinājumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!