Foto: F64
Latvijas hokeja izlase dienu pēc uzvaras pasaules čempionāta spēlē pret Itāliju treniņu aizvadīja tikai astoņu pārsvarā jauno spēlētāju sastāvā.

Lielākajai daļai izlases spēlētāju trešdien piešķirta brīvdiena. Daži hokejisti izmantoja iespēju trenēties trenažieru zālē, bet vairāki izmanto dienu, lai atpūstos un apskatītu Stokholmu.

Uz ledus trešdien devās vārtsargi Māris Jučers un Ervīns Muštukovs, aizsargs Jānis Andersons, kā arī uzbrucēji Roberts Bukarts, Andris Džeriņš, Koba Jass, Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis.

No šiem laukuma spēlētājiem otrdien, kad ar 5:0 tika pārspēta Itālijas izlase, nespēlēja Bukarts un Džeriņš, bet Andersons piedzīvoja savu debiju šajā pasaules čempionātā.

Treniņā hokejisti veica ilgstošas tālmetienu sērijas, uzturot formā čempionātā vēl nespēlējušos Jučeru un Muštukovu, bet otrajā treniņa daļā aizvadīja spēli pa puslaukumu, kurā piedalījās arī treneri Artis Ābols un Viktors Ignatjevs.

Nākamajā turnīra spēlē Latvijas izlase ceturtdien tiksies ar Čehiju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!