Foto: F64

Latvijas hokeja izlase var spēlēt krietni labāk nekā to parādīja sestdien pasaules čempionāta mačā pret Krieviju, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā zināms, Latvijas hokejisti sestdien piedzīvoja otro zaudējumu Minskā notiekošajā pasaules čempionātā, ar 1:4 atzīstot Krievijas pārspēku.

"Mums ir jāpieņem tas, kā šodien spēlējām. Pieļāvām rupjas kļūdas," pēc dueļa žurnālistiem sacīja Nolans. "Viņi mūs pārspēja meistarībā. Tas atkal ir mācīšanās process. Mēs varam uzvarēt jebkuru pretinieku, taču nedrīkstam atļauties pielaist tādas kļūdas. Pēc šī mača zinām, ka varam spēlēt krietni labāk."

"Nedomāju, ka bijām noguruši. Ja pieļauj kļūdas pret šādu komandu, tu par tām samaksāsi. Krievijas izlases līderis Aleksandrs Ovečkins pret Latviju spēlēja 27 minūtes. Mūsu spēlētajiem jājūtas labi, ka viens no pasaules labākajiem hokejistiem pret viņiem spēlēja tik daudz. Tomēr nu laiks to aizmirst, lai gatavotos nākamajam mačam," piebilda treneris.

Sestdien pasaules čempionātu debiju piedzīvoja 18 gadus vecais Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks. Nolans uzskata, ka debija puisim bija izdevusies.

"Domāju, Jaks nospēlēja tiešām labi - viņš sevi saņēma rokās. Viņa sniegums bija pietiekami labs, lai nākamajā spēlē arī tiktu uz ledus," piebilda Nolans.

Jaka pirmais iznāciens laukumā bija tad, kad tajā bija arī Ovečkins. Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka jābūt priecīgiem skatīties, kā 18 gadus vecais Jaks spēlē pret vienu no pasaules labākajiem spēlētajiem.

Kā zināms, šajā mačā par rupju dūrienu ar nūju noraidījumu līdz spēles beigām un, iespējams, arī diskvalifikāciju uz nākamo maču nopelnīja uzbrucējs Zemgus Girgensons.

"Domāju, ka Aleksandrs Burmistrovs pēc Girgensona izgājiena bija nopietni cietis, taču jau nākamajā maiņā viņš laukumā devās kā traks. Izskatās, ka viņš simulēja. Ceru, Girgensons nesaņems diskvalifikāciju. Viņš Burmistrovam iesita pa kāju nevis kaut kur citur. Cerams, ka disciplinārā komiteja pamanīs tēlošanu," piebilda Nolans.

Nolans sacīja, ka vairāki hokejisti pēc piecām aizvadītām spēlēm šajā pasaules čempionātā ir cietuši, tāpēc atpūtas diena nāks par labu.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem piecās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar deviņiem punktiem seko Latvija. ASV un Somijas izlašu kontā ir pa astoņiem punktiem, bet Baltkrievijas izlasei ir seši punkti četrās cīņās. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, Šveices kontā ir četri punkti piecās spēlēs, bet Kazahstānai - divi punkti.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!