Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmajā pārbaudes spēlē savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta šodien "Arēnā Rīga" uzņem Zviedrijas valstsvienību.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Cīņa risinās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros. Pirmdien abas izlases sacentīsies atkārtoti.

Kā ziņots, pirmajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase šonedēļ ar 3:4 un 0:1 izbraukumā piekāpās Čehijai.

Pēc pirmajiem mačiem no Latvijas izlases tika atskaitīti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs, Ričards Birziņš un Robers Maziņš, kā arī aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, bet kandidātu loku papildinājuši aizsargi Georgijs Pujacs, Jānis Andersons un Agris Saviels, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts.

Tāpat drīzumā gaidāma uzbrucēja Laura Dārziņa pievienošanās, bet individuālus treniņus pēc operācijas atsācis vārtsargs Edgars Masaļskis.

Kā vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF), sestdienas treniņā zilajos kreklos slidoja uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Juris Štāls un Roberts Jekimovs, sarkanajos kreklos trenējās Lauris Bajaruns, Vitālijs Pavlovs un Koba Jass, baltajos kreklos laukumā bija Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Aleksejs Širokovs un Ronalds Ķēniņš, bet dzeltenajos - Elvijs Biezais, Māris Bičevskis, Juris Upītis, Gints Meija, Sprukts un Miks Indrašis.

Tikmēr no aizsargiem uz ledus bija Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Mārtiņš Jakovļevs, Saviels, Pujacs un Andersons.

Tāpat izlasē joprojām ir vārtsargi Māris Jučers, Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš un Kristers Gudļevskis, bet atsevišķi no komandas slidoja Edgars Masaļskis.

Zviedrijas valstsvienības sastāvā mačos ar Latviju pārsvarā startēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un Zviedrijas spēcīgākās hokeja līgas - "Elitserien" - vienību dalībnieki.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat tikai ļoti veiksmīga scenārija gadījumā laikā savus savainojumus varēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts, savukārt pēc pārciestās operācijas drīz pilnvērtīgus treniņus sāks vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš gan čempionātā noteikti spēlēšot.

Pilnīga skaidrība nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē izrāda nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Latvijas izlase nākamās četras spēles EHC turnīra ietvaros aizvadīs "Arēnā Rīga" - 7. un 8.aprīlī pret Zviedriju, kā arī 19. un 20.aprīlī pret Baltkrieviju. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms čempionāta Latvijas izlase 28.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!