Foto: F64

Latvijas hokeja izlasi otrdien pasaules čempionātā sagaida grūts duelis pret Kazahstānu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Latvija trešo spēli ar apakšgrupas potenciālo pastarīti Minskā notiekošajā čempionātā aizvadīs otrdienas vakarā. Lielā mērā tā var izšķirt komandas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

"Katra spēle šajā čempionātā ir svarīga. Zinām, ka nozīmīgs ir arī šodienas mačs," pēc otrdien aizvadītā treniņa žurnālistiem teica Nolans. "Šodien jūtamies atpūtušies, jo vakar komandai bija brīvdiena. Enerģija ir atpakaļ, un jūtamies labi."

Duelī pret Kazahstānu laukumā atgriezīsies uzbrucējs Juris Štāls, kurš nepiedalījās iepriekšējā mačā pret Vāciju, jo iepriekš pret Somiju viņš saņēma smagu spēka paņēmienu.

"Iepriekšējā mačā pret Vāciju Štāls nespēlēja, jo vēlējāmies pārliecināties, ka viņam viss ir kārtībā. Ārsti nu ir devuši zaļo gaismu, un viņš šodien atgriezīsies, spēlējot vienā maiņā ar Zemgu Girgensonu un Miku Indraši. Tas šim virknējumam dos ātrumu," uzskata Nolans, kurš sacīja, ka otrdien vārtos stāsies pieredzējušais Edgars Masaļskis, bet spēlei netiks pieteikts uzbrucējs Koba Jass un aizsargs Jānis Jaks.

"Pēdējo reizi ar Kazahstānu spēkojāmies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Zinām, ka tā ir ļoti laba komanda. Mūs sagaida grūta spēle. Šajā čempionātā jebkura izlase var uzvarēt jebkuru. Mums ir jāpārliecinās, ka esam gatavi šim duelim. Komanda, kas mazāk kļūdīsies, uzvarēs," sacīja Nolans. "Esam pārliecināti, ka varam uzvarēt. Tāda pieeja mums ir katrai spēlei."

Latvijas izlases galvenais treneris izteicās, ka cīņā pret Kazahstānu ripa jāraida viņu aizsardzības zonā un jāliek strādāt viņu aizsargiem. "Tāpat mums jāmet pa vārtiem, jābūt pirmajiem pēc atlēkušajām ripām un nedrīkstam kļūdīties uz zilās līnijas."

Tikmēr Kazahstānas izlases treneri pirms šīvakara spēles runāt ar Latvijas medijiem atteicās.

Pēc šī mača Latvija nākamo reizi laukumā dosies ceturtdien, kad spēkosies ar ASV, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Latvijas izlase pašlaik B apakšgrupas kopvērtējumā ar trim punktiem ieņem piekto vietu, bet Kazahstāna ar vienu punktu atrodas pozīciju zemāk.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!