Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase noslēdzošo pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra spēli pret mājiniekiem somiem šodien aizvadīs teju nemainītā sastāvā.

Jau ceturtajā mačā pēc kārtas izlases vārtus sargās Kristers Gudļevskis, bet kā otrais vārtsargs šoreiz tiks pieteikts Edgars Masaļskis.

"Kristers ir jauns puisis, kurš pašlaik piedzīvo savas līdzšinējās karjeras labākos brīžus. Ceru, ka pēc turnīra viņš apzināsies, ko ir paveicis," žurnālistiem izteicās izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Tāpat sastāvā atgriezīsies pirmdienas mačam pret Franciju nepieteiktais uzbrucējs Koba Jass. Noprotams, ka viņš pieteikumā varētu nomainīt Alekseju Širokovu.

Rīta treniņā pirms spēles laukumā devās Gudļevskis un astoņi laukuma spēlētāji - Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs, Jānis Andersons, Gints Meija, Koba Jass, Andris Džeriņš un Vitālijs Pavlovs.

Spēlētāji treniņu aizvadīja ļoti brīvā gaisotnē, savā nodabā pildot vingrinājumus, kamēr treneri otrā laukuma pusē sacentās metienu precizitātē, labāko sniegumu nodemonstrējot Artūram Irbem.

Lai iekļūtu apakšgrupas četriniekā un kvalificētos ceturtdaļfinālam, Latvijai pēdējā spēlē jāgūst trīs punkti pret Somiju, Slovākijai jāzaudē ASV valstsvienībai, bet Francijai jāuzvar Vācija.

"Mēs zinām, cik Somija ir spēcīga komanda. Tas nevienam nav noslēpums, tāpēc mums laukumā jādarbojas droši un pārdomāti. Visiem spēlētājiem ir jānodemonstrē savs labākais sniegums, un tad mums būs cerības uz labu rezultātu," uzskata Nolans.

Latvijas un Somijas mačs Helsinkos sāksies plkst.20.15.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda (Austrija un Slovēnija) pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!