Foto: F64



Latvijas hokeja izlase savā trešajā pasaules čempionāta spēlē trešdien tiekas ar Kazahstānas valstsvienību, kas ir potenciālā B apakšgrupas pastarīte.

B apakšgrupas trešās kārtas spēle "Minsk Arena" sāksies plkst.20.45.

Kazahstānas izlasei šajā spēlē nevarēs palīdzēt diskvalificētais uzbrucējs Fjodors Poliščuks.

Kā ziņots, čempionātu pagājušajā sestdienā Latvijas izlase iesāka ar ļoti pārliecinošu sniegumu, ar 3:2 pieveicot Somiju. Līdz ar to Latvija pirmo reizi pēc neatkarības atgūšanas uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā mačā, kā arī pirmoreiz pasaules čempionāta cīņās uzveica Somiju, tomēr dienu vēlāk ar 2:3 tika piedzīvots ļoti sāpīgs zaudējums Vācijai.

Savukārt Kazahstāna čempionātu sāka ar zaudējumu pēcspēles metienos pret Vāciju ar rezultātu 1:2, bet otrajā cīņā ar 1:4 piekāpās mājiniekiem baltkrieviem.

Latvijas izlase pašlaik B apakšgrupas kopvērtējumā ar trim punktiem ieņem piekto vietu, bet Kazahstāna ar vienu punktu atrodas pozīciju zemāk.

Citā B apakšgrupas spēlē šodien Vācija tiksies ar Somiju, bet A grupā gaidāmi dueļi starp Itāliju un Dāniju, kā arī starp Norvēģiju un Zviedriju.

Pēc šī mača Latvija nākamo reizi laukumā dosies ceturtdien, kad spēkosies ar ASV, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Edgars Masaļskis ("Poprad", Slovākija), Ivars Punnenovs (Rapersvīles "Jona Lakers", Šveice), Kristers Gudļevskis (Tampabejas "Lightning", NHL);
aizsargi - Guntis Galviņš (bez kluba), Rodrigo Laviņš, Jēkabs Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks (visi - Rīgas "Dinamo"), Jānis Jaks ("Rīga"), Māris Jass (Homutovas "Pirati", Čehija), Artūrs Kulda (Ufas "Salavat Julajev", KHL);
uzbrucēji - Gints Meija, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Aleksandrs Ņiživijs, Miks Indrašis (visi - Rīgas "Dinamo"), Juris Štāls ("Poprad"), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Armands Bērziņš (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Miķelis Rēdlihs (Jaroslavļas "Lokomotiv", KHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL), Roberts Lipsbergs (Sietlas "Thunderbirds", WHL), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", KHL).

Kazahstānas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:
vārtsargi - Pāvels Poluektovs (Astanas "Nomad"), Aleksejs Ivanovs (Maskavas "Spartak", KHL), Vitālijs Jeremejevs (Astanas "Baris");
aizsargi - Romāns Savčenko, Aleksejs Litviņenko, Aleksejs Semjonovs, Jevgēņijs Blohins, Artēmijs Lakiza (visi - "Baris"), Aleksejs Vasiļčenko (Čeļabinskas "Traktor", KHL), Kevins Dalmens (Sanktpēterburgas SKA, KHL), Antons Kazancevs (Angarskas "Jermak", VHL);
uzbrucēji - Fjodors Poliščuks, Talgats Žailauovs, Andrejs Gavriļins, Dmitrijs Upers, Romāns Starčenko, Mihails Panšins, Nikolajs Antropovs, Konstantīns Puškarjovs, Konstantīns Romānovs, Mihails Rahmanovs (visi -"Baris"), Andrejs Spiridonovs ("Nomad"), Vadims Krasnoslobocevs (Ņižņijnovgorodas "Torpedo", KHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!