Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pirmdien, 9. maijā, pasaules čempionāta trešajā spēlē tikās ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas valstsvienību un piedzīvoja "sauso" zaudējumu, kapitulējot ar 0:4 (0:0, 0:2, 0:2).

Pirmajā periodā Latvijas izlase darbojās teicami, pilnībā izpildot treneru pirms spēles izteiktos norādījumus un uzdevumus - pacietīga, mierīga spēle aizsardzībā, agresīvi uzbrukumi un neļaujot krieviem gūt ātrus vārtus. Lielisku sniegumu vārtos demonstrēja arī Elvis Merzļikins.


$duelID=299;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Situācija sarežģījās otrā perioda sākumā, kad jau pirmajā minūtē Krievijas komanda izmantoja mūsējo neprecizitātes aizsardzībā un Artemijs Panarins guva pirmos vārtus. Uzreiz pēc vārtu zaudējuma Gints Meija atstāja komandu mazākumā, kas vēl par divām minūtēm attālināja iespēju izlīdzināt rezultātu. Tomēr Latvijas izlase saglabāja aukstasinību, nepieļaujot "brāķi" saspēlē un turpināja veidot uzbrukumus, kas netika realizēti visliekākajā mērā pateicoties krievu vārtsargam Sergejam Bobrovskim.

Trešdaļas vidū vēl viena minstināšanās aizsardzībā aiz saviem vārtiem noveda līdz vārtu zaudējumam Latvijas izlasē - Elvi Merzļikinu pārspēja Jevgeņijs Dadonovs. Otrās trešdaļas beigās Krievijas izlase sāka pelnīt noraidījumus, ieskaitot maksimālo 5+20 minūšu sodu Aleksejam Jemeļinam par Mika Indraša klupināšanu, dēļ kā Miks uzreiz devās uz ģērbtuvēm, nesagaidot perioda beigas. Vairākumā Latvijas izlase demonstrēja ļoti labu spēli, taču krievi bija lieliski metienu bloķēšanā un fantastisks vārtos bija Bobrovskis - tieši krievu vārtsarga spēle noteica šā mača iznākumu.

Trešajā periodā Krievijas izlases triecienmaiņa guva vēl divus skaistus vārtus pēc ātras saspēles, bet vienus vārtus tiesneši neieskaitīja - Mozjakins ripu vārtos iesita no savas slidas.

Pamatlaika beigās Latvijas izlase gandrīz uz pilnām divām minūtēm varēja spēlēt pieci pret trim, turklāt Beresņevs lēma par Merzļikina nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju, un arī ar šādu pārsvaru mūsējiem neizdevās pārspēt Bobrovski.

Noslēdzošos, ceturtos vārtus Krievijas izlase guva divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām, realizējot skaitlisko vairākumu. Arī šoreiz Merzļikinu pārspēja Artēmijs Pnarins, kurš guva pirmos un pēdējos vārtus šai spēlē.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!