Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei, kas šobrīd gatavojas maijā paredzētajam pasaules čempionātam Minskā, pievienojies uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, bet no treniņnometnes atskaitīti pieci citi spēlētāji, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ķēniņš pirms divām nedēļām otro reizi karjerā kļuva par Šveices čempionu, pārstāvot Cīrihes "ZSC Lions" krāsas.

Šosezon Ķēniņš Šveices regulārajā čempionātā piedalījās 39 spēlēs, kuru laikā izcēlās ar astoņiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt izslēgšanas turnīrā latvietis piedalījās 18 spēlēs, tiekot pie četriem vārtu guvumiem.

Līdz ar Ķēniņa pievienošanos no izlases atskaitīti aizsargi Mārtiņš Porejs un Agris Saviels, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis, Roberts Jekimovs un Roberts Bukarts.

Pašlaik vēl nav zināms, vai izlasei pasaules čempionātā varēs palīdzēt uzbrucēji Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Arvīds Reķis, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kuri piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs apsūdzēti dopinga lietošanā. Pavlovs saņēmis pusotra gada diskvalifikāciju, kas viņam liegs spēlēt arī 2015.gada pasaules čempionātā, bet Freibergam draud pat divu gadu liegums.

Kā zināms, pirmajās divās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs Latvijas izlase izbraukumā divreiz ar 1:5 zaudēja Somijai, bet vēlāk tā vispirms savā laukumā ar 2:3 zaudēja, bet pēc tam ar 1:0 uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju.

Gan Somija, gan Krievija gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Savukārt pēcāk Latvija divreiz savā laukumā spēkojās ar Franciju, tiekot pie uzvarām ar 2:1 un 6:3.

Ar deviņiem punktiem sešās spēlēs Latvijas izlase EHC turnīra kopvērtējumā ieņēma septīto vietu 12 komandu konkurencē. EHC turnīra laikā pirms pasaules čempionāta katra no izlasēm aizvadīja pa sešām spēlēm. Pērnā gada sacensībās Latvijas izlase iekrāja trīs punktus un ierindojās pēdējā vietā.

Tikmēr aizvadītajā nedēļā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kur notika mājinieku organizēt pārbaudes turnīrs, Latvija ar 3:5 zaudēja slovākiem, bet dienu vēlāk ar 2:0 pārspēja Norvēģijas izlasi.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!