Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases treniņnometnei pirms pasaules čempionāta otrdien pievienojās vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Armands Bērziņš, bet no valstsvienības atskaitīti septiņi spēlētāji, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ar komandu vairs nav Toms Andersons, Artūrs Ozoliņš, Edijs Brahmanis, Edgars Dīķis, Artūrs Mickēvičs, Rūdolfs Kalvītis un vārtsargs Rihards Cimermanis. Zīmīgi, ka Mickēvičs atskaitīts dienu pēc pievienošanās izlasei.

Punnenovs šo sezonu aizvadīja Šveices spēcīgākajā līgā (NLA), kur Rapersvīles "Jona Lakers" rindās aizvadīja 14 spēles, vidēji mačā ielaižot 3,73 vārtus un atvairot 88,4 procentus pretinieku metienu. Tikmēr Armands Bērziņš Kazahstānas komandā "Beibarys" 43 spēlēs guva sešus vārtus un 14 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Punnenovs un Bērziņš otrdien jau devušies uz ledus, bet pirmdien izlasei klāt nāca Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis un Kaspars Saulietis.

Visticamāk, pasaules čempionātā nepiedalīsies Jānis Sprukts, bet par Miķeli Rēdlihu, Artūru Kuldu un Kasparu Daugaviņu vēl nav skaidrības. Kā zināms, Latvijas izlasei pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis un Georgijs Pujacs. Zimāms, ka nespēlēs arī Sandis Ozoliņš un Herberts Vasiļjevs, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas "Lightning" sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, klubu sezonas beigas traumas dēļ izlaida Mārtiņš Karsums, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Latvijas hokejisti šonedēļ Ozolniekos turpina gatavoties 2014.gada pasaules čempionātam, kas 9.maijā sāksies Minskā. Šīs nedēļas nogalē – 18. un 19.aprīlī – "Arēnā Rīga" paredzētas vēl divas pārbaudes spēles "Euro Hockey Challenge" turnīra ietvaros pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!