Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pirmdien nosaucis 22 hokejistus, kuri dosies uz šonedēļ paredzētajām pārbaudes spēlēm ar Dāniju. Latvijas izlases treniņnometnei pievienojies arī jaunais uzbrucējs Elvis Biezais, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajos pārbaudes mačos ar Čehiju plecu traumēja Roberts Jekimovs un tieši viņa vietā izsaukts Biezais, kurš šo sezonu aizvadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga" sastāvā.

Uz Dāniju nedosies pamatvārtsargs Edgars Masaļskis. Tāpat ar komandu nebūs Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Guntis Galviņš un Krišjānis Rēdlihs. Bet līdz galam neizārstētu traumu dēļ mājās paliks Andris Džeriņš, Jēkabs Rēdlihs un Māris Bičevskis. Bičevskis ir uzsācis sausos treniņus, bet J.Rēdlihs pirmdien pat kāpa uz ledus izlases treniņā.

Savukārt Gunārs Skvorcovs atgriezies sava kluba "Liepājas metalurgs" sastāvā, lai pirmdien un otrdien aizvadītu kārtējās Latvijas atklātā čempionāta finālsērijas spēles.

Kā ziņots, vēl šajā pavasarī Latvijas izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt arī Māris Jass, Toms Hartmanis, Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Tāpat izlasei, visticamāk, nepalīdzēs arī aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Latvijas izlase pārbaudes spēles ar Dāniju aizvadīs trešdien un piektdien. Šīs cīņas risināsies Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Jau vēstīts, ka 20. un 21.aprīlī EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt ēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Dāniju:

vārtsargi - Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;

uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!