Foto: F64

Šāgada Latvijas hokeja izlasē viens no svarīgākajiem jautājumiem ir patriotisma sajūta, pie kā būtu jāstrādā ne tikai jaunajam izlases trenerim Leonīdam Beresņevam, bet arī masu medijiem, preses konferencē pirms gaidāmā valstsvienības gatavošanās cikla pasaules čempionātam uzsvēra Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Medijiem vajadzētu pievērst uzmanību ne tikai treneriem, bet celt patriotisma sajūtu spēlētāju vidū, lai viņiem būtu gods pārstāvēt izlasi," aizrādīja Lipmans. "Agrāk puiši cīnījās par vietu izlasē, jo zināja, ka tribīnēs sēž aģenti no klubiem, bet tagad "lielā nauda" visu ir sabojājusi."

Iepazīstinot mediju pārstāvjus ar jauno izlases treneri Leonīdu Beresņevu, LHF prezidents viņam uzdāvināja izlases kreklu un sveica "ar ienākšanu ģimenē".

"Man nebija tiesību kļūdīties ar trenera izvēli," vēlreiz uzsvēra Lipmans. "20 gados, kopš vadu LHF, ne reizi neesmu kļūdījies. Protams, man ir palīgi, ar kuriem konsultējos, taču uz mani gulstas liela atbildība par šo izvēli."

Leonīds Beresņevs, kurš pie Latvijas valstsvienības stūres ir nonācis trešoreiz, savā uzrunā pateicās federācijai par izrādīto uzticību. "Likšu lietā visus spēkus, lai šo uzticību attaisnotu un izpildītu noteiktos uzdevumus pasaules čempionātā un pēc tam arī olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Lieliski apzinos, kāda atbildība uz mani gulstas," teica Beresņevs. ". Es atceros katru spēli, ko esmu aizvadījis Latvijas izlases trenera amatā. Ir jaunas idejas, ko gribu ieviest un ceru uz spēlētāju atbalstu šajā darbā."

Treneris atzīst, ka potenciālā Latvijas valstsvienības komanda "nav pārāk labā stāvoklī", taču tuvāko gadu laikā izlasi var papildināt vairāki spēcīgi junioru spēlētāji. "Divi trīs gadi jāpaciešas, kad komandā varēs ienākt jaunie spēlētāji, tad arī spēsim ko vairāk," saka treneris. "Strādājot ar jauniešiem, ievēroju daudz labu spēlētāju, kas pēc pāris gadiem varētu papildināt pieaugušo izlasi."


Kā zināms, Beresņeva vadībā Latvijas U20 izlase pagājušogad izcīnīja tiesības šāgada pasaules čempionātā spēlēt elites grupā.

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks savukārt cer pasaules čempionātam Maskavā sagatavot cīņas spējīgu komandu. "Ceru, ka tuvāko divu mēnešu laikā - marta vidū sāksim gatavoties - izdosies saliedēt komandu un izveidot tās kodolu," viņš saka. "Ir pietiekoši daudz laika fiziski sagatavoties, ir laiks atpūtai un ceru, ka plānošana būs veiksmīga, ka spēsim radīt cīņas spējīgu komandu pasaules čempionātam Maskavā."

Runājot par izlasi, Leonīds Beresņevs uzsvēra, ka visi Rīgas "Dinamo" spēlētāji ir izlases kandidāti, kam pēc neveiksmīgās sezonas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) tiks dota iespēja parādīt savas spējas izlasē. "Viņi varēs atpūsties, atgūties no negatīvajiem momentiem un ar jauniem spēkiem sākt strādāt izlasē," saka treneris. "Uz šo brīdi visi "Dinamo" spēlētāji ir izlases kandidāti. Kurš brauks uz čempionātu, parādīs treniņu process, vēl ir laiks visus izvērtēt."

Runājot par trenera palīgiem, Leonīds Beresņevs atklāja, ka ar tiem pagaidām nav panākta galīgā vienošanās. LHF prezidents iepriekš minēja, ka izlases galvenā trenera palīgi būs Viktors Ignatjevs un Kārlis Zirnis.

Tāpat Beresņevs turpināšot darbu arī hokeja skolā "Rīga".

Latvijas hokeja izlasi Leonīds Beresņevs vadīja laikā no 1995. līdz 1999. gadam, kā arī 2005. un 2006. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!