Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas hokeja izlasei izbaudot pēdējo brīvdienu grupu turnīrā, Ķelnē un Parīzē notiekošajā pasaules čempionātā šodien tiek izspēlētas četras cīņas.

Plkst.17.15 A apakšgrupā Ķelnē Slovākijas izlase sacentīsies ar ASV, bet B apakšgrupā Parīzē mājiniece Francija duelēsies ar Čehiju, cenšoties ieķerties ceturtdaļfinālā.

Savukārt plkst.21.15 A apakšgrupā mājiniece Zviedrija spēkosies ar Dāniju, bet Parīzē tiksies Somija un Šveice.

Abus mačus no Ķelnes tiešraidē varēs vērot kanālā TV6, bet spēles no Parīzes pārraidīs "Viasat Sport Baltic".

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 punktiem piecās spēlēs ir Krievija, kam ar 12 punktiem seko ASV izlase, bet pie desmit punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Tikmēr B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 13 punkti piecos mačos, ar 11 punktiem seko Šveice, desmit punktus savākusi Čehija, bet attiecīgi deviņi, astoņi un septiņi punkti ir Somijai, Norvēģijai un Francijai. Tikmēr četrus punktus guvusi Baltkrievija, bet kopvērtējumu ar punktu noslēdz Slovēnija, kas nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta pirmajā divīzijā

Kā vēstīts, Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu - trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija, taču ceturtdien ciests zaudējums 0:2 Zviedrijai, bet sestdien līdzīgā cīņā ar 3:5 zaudēts arī spēcīgajai ASV izlasei

Turnīra turpinājumā Latvija pirmdien duelēsies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet otrdien spēkosies ar mājinieci Vāciju. Jau tagad zināms, ka Latvija pirms noslēdzošās cīņas nespēs nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā un tai vajadzēs vismaz punktu pret Vāciju pat tad, ja tiks uzvarēta Krievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!