Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā nāksies iztikt bez diviem aizsargiem – Oskara Bārtuļa un Arvīda Reķa, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Kā laikrakstam pastāstījis izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Doņeckas "Donbass" spēlētājam Bārtulim ir nopietna cirkšņa trauma, kamēr Rīga "Dinamo" aizsargam Reķim esot personīgas dabas problēmas. Reķis arī ārstē arī pirksta lūzumu.

Savukārt vēl vienam aizsargam Guntim Galviņam tiks veikta meniska operācija, pēc kuras viņš cer piedalīties cīņā par vietu izlasē. Operācija meniskam veikta arī vārtsargam Edgaram Masaļskim, kurš varēs palīdzēt čempionātā.

Tikmēr portāls "la.lv" ziņo, ka trīs nedēļas trenēties nevarēs Jēkabs Rēdlihs, kuru visu sezonu mocīja cirkšņa savainojums. Viņš gan vēl cer pievienoties izlasei. "Diena" arī ziņo, ka nav skaidrība par Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem – Kasparu Daugaviņu, Zemgu Girgensonu, Kristianu Pelšu un Artūru Kuldu.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā nepalīdzēs Miķelis Rēdlihs, bet situācija ar Mārtiņu Karsumu un Aleksandru Ņiživiju ir neskaidra. Visticamāk, ka abi nespēlēs pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts šogad atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku grupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Vācija, Slovākija, Francija un Austrija. Savu pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs Valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā pret Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!