Foto: DELFI

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis nevarēs palīdzēt Latvijas hokeja izlasei maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, pavēstīja pats hokejists.

Kā pastāstīja Bārtulis, viņam jau vairākus gadus ir problēmas ar cirkšņiem, kas operēti vairākas reizes. Ar nedienām viņš saskāries arī šosezon, tāpēc pēc sezonas nepieciešams atveseļošanās periods.

"Pasaules čempionātā izlasei diemžēl palīdzēt nevarēšu. Tieši savainojuma dēļ šobrīd nedrīkstu pat slidot. Veselība pirmajā vietā," uzsvēra Bārtulis.

Hokejists atklāja, ka atveseļošanās periodam bija jānoslēdzas 10.aprīlī, taču situācija nebija uzlabojusies, tāpēc ārsti ieteikuši spēlētājam turpināt atlabt un izlaist pasaules čempionātu, kas šogad notiks maijā.

Bārtulis šo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Astanas "Baris" no Kazahstānas. Pašlaik 28 gadus vecais aizsargs regulārajā turnīrā aizvadījis 50 spēles, izceļoties ar vieniem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, savukārt septiņās Gagarina kausa spēlēs latvietis ar rezultativitāti nevarēja lepoties.

Šobrīd zem jautājuma zīmes ir arī uzbrucēju Zemgus Girgensona un Mārtiņa Karsuma, kā arī aizsarga Georgija Pujaca piedalīšanās pasaules čempionātā.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!