Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasei ir otra vājākā apmeklētība Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā, liecina rīkotāju statistika.

Latvijas valstsvienības četras spēles šajā turnīrā kopumā noraudzījušies 25 057 skatītāji jeb vidēji 6264 cilvēki mačā. Vājāka apmeklētība pasaules čempionātā ir tikai Norvēģijai, kuras četras cīņas caurmērā noraudzījušās 5922 skatītāji.

Savukārt viskuplāk apmeklētas Čehijas spēles - kopumā 43 696 cilvēki jeb vidēji 10 924 mačā. Vidēji 10 000 skatītāju mačā no pārējām komandām pārsniedz tikai turnīra saimniece Dānija (10 595).

Kas attiecas uz sportisko statistiku, Latvijas valstsvienība ir augstajā sestajā vietā metienu efektivitātē, jo iemetusi 11 no 97 metieniem, kas ir 11,34%. Labākā šajā rādītājā ir Krievija - 23 no 130 (17,69%).

Vēl Latvija pirmajā desmitniekā ir arī vairākuma realizāciju, ieņemot desmito vietu. Izlase izmantojusi trīs no 15 vairākuma iespējām, kas ir 20%. Arī šajā rādītājā līdere ir Krievija, kura pamanījusies realizēt 44,44% vairākuma (četri no deviņiem). Tāpat Latvija ir devītā nedisciplinētā komanda turnīrā, jo četru maču laikā nopelnījusi 36 soda minūtes, kamēr līderei Šveice ir 59. Tikmēr mazākumu neitralizēšanā Latvija ir 11. vietā (69,23%), bet atvairīto metienu rādītājā atrodama 13. pozīcijā (86,02%).

Savukārt individuāli Latvijas izlases uzbrucējs un vienlaikus debitants Rūdofs Balcers ar trim vārtiem ir pasaules čempionāta dalītā astotajā vietā starp labākajiem snaiperiem. Līderi ar pieciem vārtiem ir soms Sebastians Aho un zviedrs Rikards Rakels. Starp rezultatīvākajiem 20 hokejistiem gan nav neviena Latvijas spēlētāja.

Tikmēr nedisciplinētāko spēlētāju sarakstā dalītu astoto vietu ieņem Andris Džeriņš, kurš četru maču laikā nopelnījis astoņas soda minūtes.

Visbeidzot Latvijas izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins ieņem desmito vietu atvairīto metienu rādītājā (92,19%), kamēr līderis šajā statistikas ailē ar "sausajām" uzvarām abās cīņās ir zviedrs Andešs Nilsons.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 12 punktiem četros mačos ir Zviedrija, desmit punkti ir Krievijai, deviņi - Šveicei, bet septiņus punktus guvusi Slovākija. Pirmajam četriniekam ar sešiem punktiem seko Čehija, trīs punktus sakrājusi Francija, vienu punktu ieguvusi Austrija, bet Baltkrievija šobrīd ir bez punktiem.

B apakšgrupā vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir ASV un Kanāda, kurām ar deviņiem punktiem seko Somija. Tālāk ar sešiem punktiem seko Latvija, bet aiz pirmā četrinieka ir piecus punktus guvušās Dānija un Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!