Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) gadskārtējā kongresā piektdien aptiprinātas nākamā gada norises vietas un grupu sastāvi jauniešu, junioru un sieviešu pasaules čempionātiem.

Latvijas U-18 hokeja izlases pretinieki nākamā gada pasaules čempionātā augstākās divīzijas apakšgrupu turnīrā būs ASV, Somija, Krievija un Čehija

Turnīrs norisināsies no nākamā gada 18. līdz 28.aprīlim Krievijas pilsētā Sočos. Savukārt otrā grupā sacentīsies Zviedrija, Kanāda, Vācija, Šveice un Slovākija.

Atgādinām, ka šogad Latvijas U-18 izlase pirmo reizi vēsturē saglabāja vietu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, ierindojoties devītajā pozīcijā. Līdz tam vēl spēcīgāko komandu vidū U-18 izlase bija spēlējusi 2007. un 2010.gadā.

Savukārt Latvijas U-20 izlases pretinieki nākamā gada pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, kas risināsies Krievijas pilsētā Ufā, spēlēs ar Zviedriju, Somiju, Čehiju un Šveici.

Tikmēr otrā grupa sacentīsies Krievija, Kanāda, Slovākija, ASV un Vācija. Šis turnīrs risināsies no 2012. gada 26. decembra līdz 2013. gada 5. janvārim.

Jau vēstīts, ka šogad Latvijas U-20 izlase ieņēma devīto vietu, izšķirošajā mačā ar rezultātu 2:1 uzvarot Dāniju un saglabājot vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas sieviešu hokeja izlase nākamā gada aprīlī pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā mērosies spēkiem ar Slovākijas, Norvēģijas, Japānas, Austrijas un Dānijas izlasēm.

Turnīrs norisināsies Norvēģijā.

Jau ziņojām, ka šogad pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvijas vienība ierindojās priekšpēdējā, piektajā, pozīcijā.

Vēl novembrī Latvijas sieviešu piedalīsies 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra priekšsacīkstēs, kurs būs jāsacenšas ar Austriju, Itāliju un vēl vienu komandu, kas tiks noskaidrota atlases turnīrā septembrī un oktobrī. Šis turnīrs norisināsies Latvijā.

Tikmēr pasaules čempionāta augstākās divīzijas grupu sadalījums pieaugušo izlasēm kļūs zināms pēc šī gada turnīra noslēguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!