Foto: LETA
Latvijas hokeja līdzjutēju došanos un dzīvošanu Stokholmā, kur savas spēles aizvada Latvijas izlase, jūtami ietekmē jaunā turnīra izspēles kārtība, apliecināja aģentūras LETA aptaujātie līdzjutēji.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Šāda izspēles kārtība paredz, ka līdzjutējiem, kuri vēlas redzēt visas pirmā posma spēles, čempionāta norises vietā jāpavada lielāks laiks, kas līdz ar to prasa arī lielāku finansiālo ieguldījumu.


Kā pastāstīja fanu kluba "Namejs" vadītājs Agris Skujevskis, šī iemesla dēļ Latvijas fanu organizācijas uz Stokholmu dodas dažādos laikos un uz dažādām spēlēm. Tādējādi fanu klubu vadītāji cer nodrošināt, ka izlases līdzjutēju klātbūtne būs jūtama visa čempionāta gaitā.

Skujevskis izteica prognozi, ka pirmās čempionāta nedēļas nogales spēlēs Latvijas izlasi Stokholmā atbalstīs līdz 2000 līdzjutēju.

Absolūtais vairums līdzjutēju par apmešanās vietām izvēlējušies kempingus nevis viesnīcas, bet ar teltīm šoreiz neviens uz Stokholmu nav devies, baidoties no turienes kārtības sargu stingrās uzraudzības.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Latvijas un Krievijas izlasēm Stokholmā spēlē arī Čehija, Zviedrija, Itālija, Vācija, Dānija un Norvēģija.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!