Foto: DELFI

Latvijas hokeja izlase piektajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) savā laukumā piekāpās Baltkrievijas valstsvienībai.

Latvijas izlase cieta piekto neveiksmi, turklāt otrajā cīņā pēc kārtas nespēja gūt vārtus.

Pirmos divus vārtus baltkrievu labā guva Aleksejs Jefimenko, bet trešo reizi izcēlās Dmitrijs Meleško.


Latvijas izlase maču iesāka aktīvāk, bet jau sestajā minūtē mājinieki palika mazākumā, kad savā debijas mačā noraidījumu nopelnīja Ralfs Freibergs. Mazākumā labāko iespēju izveidoja tieši Latvijas hokejisti, tomēr Jānim Spruktam izgājienā neizdevās pārspēt pretinieku vārtsargu Stepanu Gorjaševski.

Vārtus Baltkrievijai izdevās atklāt īsu brīdi pēc piektā Latvijas hokejista iznākšanas laukumā - Mihaila Stefanoviča metienu Latvijas vārtsargs Māris Jučers atsita, tomēr pirmais pie atlēkušās ripas nokļuva Jefimenko, kurš bija nekļūdīgs. 11.minūtē pēc Ronalda Ķēniņa pārkāpuma uz Latvijas vārtiem tika nozīmēts "bullītis", bet Jučers ar kājsargu to veiksmīgi atvairīja.

Kaut Latvijas izlase ripu kontrolēja vairāk, uzbrukumā tai nekas neizdevās un 13.minūtē pēc Jefimenko piespēles Stefanovičs dubultoja viesu pārsvaru. Trešdaļas otrajā pusē Latvijas izlase ieguva divas iespējas cīnīties vairākumā, tomēr vārtus tā arī nespēja gūt un pēc 20 spēlētām minūtēm atradās iedzinējos ar rezultātu 0:2.

Otro trešdaļu Latvijas izlase iesāka vairākumā, turklāt drīz vien baltkrievi nopelnīja vēl vienu noraidījumu, kas mājiniekiem 49 sekundes ļāva spēlēt piecatā pret trim pretiniekiem. Šajā laikā gan latvieši izveidoja vien vienu bīstamu momentu. Turklāt drīz vien Baltkrievija guva trešos vārtus - Dmitrija Meleško pretuzbrukumā veikto metienu Jučers īsti nespēja notvert un ripa ceturtajā minūtē ieslīdēja vārtos.

Trešdaļas turpinājumā Latvijas izlasei bija divi mazākumi un arī viena vairākuma iespēja, bet neviens no šiem noraidījumiem netika izmantots. Latvijas hokejisti turpināja izskatīties nepārliecinoši un pēc otrās trešdaļas jau atradās iedzinējos ar rezultātu 0:3.

Arī trešo trešdaļu Latvijas hokejisti sāka nepārliecinoši un nespēja radīt reālas iespējas gūt vārtus. Šajā trešdaļā latvieši trīs reizes nopelnīja mazākumus, turklāt divi no tiem tika saņemti par skaitliskā sastāva pārkāpumiem. Cīņas beigās Latvijas izlase centās spēlēt aktīvāk, tomēr atkal palika "sausā" un bez vārtiem cīnījās jau sestajā periodā pēc kārtas.

Latvijas izlase šo maču aizvadīja bez uzbrucēja Roberta Jekimova, bet ar debitantu aizsargu Ralfu Freibergu ierindā. Tāpat mačam nebija pieteikti vārtsargi Edgars Masaļskis un Jānis Kalniņš, aizsargi Mārtiņš Porejs un Krišjānis Rēdlihs, kurš savainojuma dēļ nespēlēs arī sestdien, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis, Māris Bičevskis un Koba Jass.

Salīdzinot ar iepriekšējo izlases pārbaudes spēli 8.aprīlī pret Zviedriju, Latvijas valstsvienības rindās uz ledus devās uzbrucēji Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts, Armands Bērziņš un Toms Hartmanis, kā arī aizsargi Georgijs Pujacs, Jānis Andersons un Freibergs, kuram šī bija debija izlases sastāvā.

Latvijas izlases vārtus piektdienas sargāja Māris Jučers, kurš iepriekšējā cīņā pret Zviedriju savos vārtos ielaida sešas ripas.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti, Latvijas izlasei aizvadot pēdējo maču savā laukumā pirms gaidāmā pasaules čempionāta. Šīs cīņas risinās Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros.

Baltkrievijas valstsvienībai šajās spēlēs ar Latviju palīdzēs pārsvarā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) un Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ) spēlējoši hokejisti. No 27 sastāvā iekļautajiem spēlētājiem 11 šobrīd pieteikti dažādiem KHL klubiem, bet 13 hokejisti spēlē BAČ.

Latvijas izlase arī pirmajās četrās pārbaudes spēlēs piedzīvoja tikai zaudējumus - ar 3:4 un 0:1 viesos atzīts Čehijas izlases pārākums, bet savā laukumā ar 1:2 un 0:6 zaudēts Zviedrijai.

Pēc mačiem ar baltkrieviem Latvijas izlasei pirms pasaules čempionāta atliks vēl viena pārbaudes spēle - 28.aprīlī izbraukumā ar Franciju.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargs Oskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat savainojumus nepaspēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējs Roberts Bukarts, bet Mārtiņš Karsums joprojām nav atlabis no pārciestās operācijas. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē iepriekš izrādīja nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Saudzīgā režīmā trenēties tupina vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš pats savas iespējas piedalīties čempionātā vērtējis kā 50 pret 50.

Šonedēļ no izlases tika atskaitīti vārtsargs Ervīns Muštukovs, uzbrucēji Elvijs Biezais, Juris Upītis, Ēriks Ozollapa un Lauris Bajaruns, kā arī aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!