Foto: LETA
Ķelnē un Parīzē notiekošajā pasaules hokeja čempionātā trešdien, 10. maijā, lielisku sniegumu rādošajai Latvijas izlasei ir brīvdiena, bet astoņas citas komandas sāks grupu sacensību ceturtās kārtas izspēli.

Pirmie divi mači sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika, ASV izlasei tiekoties ar Itāliju, bet Šveicei spēkojoties ar Baltkrieviju. Tikmēr plkst.21.15 sāksies dueļi, kuros Slovākija spēkosies ar Vāciju, bet Somija tiksies ar Slovēniju.

2017. GADA PASAULES ČEMPIONĀTA VISU SPĒĻU GRAFIKS UN REZULTĀTI

Pēc trim kārtām A apakšgrupas līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trijās spēlēs ir Latvija, tai ar astoņiem punktiem seko Krievija, seši punkti ir ASV, bet četri punkti - Zviedrijai. Pa trim punktiem iekrājušas Slovākija un Vācija, divi punkti ir Dānijai, bet viens - Itālijai.

Savukārt B apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem ir Kanāda, kurai ar sešiem punktiem seko Šveice un Norvēģija, bet pa pieciem punktiem ir Francijai un Čehijai. Vēl Somija iekrājusi četrus punktus, bet lejasgalā Slovēnijai ir punkts, kamēr Baltkrievija piedzīvojusi trīs zaudējumus pamatlaikā.

Katrā no dienas mačiem būs sava intriga - Itālijas izlase centīsies atgūties no vien diennakti iepriekš piedzīvotā ļoti sāpīgā zaudējuma Latvijai, Baltkrievija pēc trim zaudējumiem pret grandiem mēģinās beidzot gūt pirmos punktus turnīrā, kamēr Šveice centīsies spert vēl vienu platu soli pretim ceturtdaļfinālam. Vēl turnīra saimniece Vācija centīsies pierast pie spēles bez traumētā Tobiasa Rīdera un diskvalificētā Patrika Hāgera, bet Somija pēc nieka četriem punktiem pirmajos divos mačos centīsies iekļūt ceturtdaļfināla zonā.

Latvijas izlase šo pasaules čempionātu sākusi ļoti veiksmīgi, jo vispirms ar 3:0 tika pieveikta Dānija, svētdien ar 3:1 apspēlēta Slovākija, bet otrdien priekšpēdējā minūtē ar 2:1 izrauta uzvara pār Itāliju. Līdz šim Latvijas izlase tikai reizi pasaules čempionātu augstākajā divīzijā bija sākusi ar uzvaru, turklāt pēdējo 15 gadu laikā pie trim uzvarām pamatlaikā Latvijai izdevies tikt vēl tikai divos čempionātos, bet iepriekšējos divos turnīros kopā bija izcīnīta viena uzvara pamatlaikā.

Turpinājumā Latvijas izlase spēkosies ar potenciālajām grupas favorītēm Zviedriju, ASV un Krieviju, bet apakšgrupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā gaida duelis ar Vāciju. Latvijai pašlaik jau ir deviņi punkti, bet ceturtdaļfināla sasniegšanai pēdējos gados allaž pieticis ar 10-11 punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Viņu vietā nākamajā gadā nāks Austrija un Dienvidkoreja, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, piedevām korejieši nākamgad elites grupā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

Ceturtdaļfinālā pa diviem mačiem notiks Ķelnē un Parīzē, bet pusfināli un cīņas par medaļām norisināsies Ķelnē.

Bez hokejistiem pasaules čempionātā Latviju pārstāv arī tiesnesis Eduards Odiņš, kuram šī ir atgriešanās elitē pēc sešu gadu pārtraukuma.

Šī čempionāta laikā norisināsies arī Starptautiskā Ledus hokeja federācijas (IIHF) kongress, kurā tiks balsots par 2021.gada pasaules meistarsacīkšu mājvietu, uz šo godu pretendējot Rīgai un Minskai, kurām konkurenci sastāda Somija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!