Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase trešdien, 11. maijā, aizvadīja savu ceturto maču Krievijā notiekošajā pasaules čempionātā, spēkojoties ar Šveices valstsvienību un piedzīvoja dramatisku zaudējumu ar rezultātu 4:5 (0:0, 3:3, 1:2).

Pirmais periods aizritēja ātrā, aktīvā spēlē, kurā gan vairāk dominēja Šveice, kas arī bija saprotams, jo noraidījumi Latvijas izlasē bira kā no pārpilnības raga - 16 minūtes mūsējie atļāva pretiniekiem spēlēt vairākumā. Tomēr Latvijas izlasei izdevās laba spēle aizsardzībā, un arī Edars Masaļskis vārtos darbojās ļoti pārliecinoši.

Toties otrajā trešdaļā sākās īsts hokeja "trilleris" - vispirms Latvija nonāca bezcerīgā 0:3 zaudējuma pozīcijā, divus vārtus ielaižot tieši skaitliskajā mazākumā. Pēc trešo vārtu zaudējuma Latvijas izlases treneri veica pamatīgas izmaiņas spēlētāju virknējumos, šveicieši sāka pelnīt soda minūtes, un tas ļāva divreiz realizēt skaitlisko pārsvaru - Miķelim Rēdliham divi vārti vairākumā. Perioda beigās Ronalds Ķēniņš rezultātu jau izlīdzināja.


$duelID=313;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Trešā perioda sākumā šveicieši vēlreiz izvirzījās vadībā, bet pēc 26 sekundēm rezultāts atkalbija neizšķirts - Aleksejs Širokovs panāca jau 4:4. Spēles turpinājumā komandas demonstrēja atklātu hokeju, ar daudziem uzbrukumiem un metieniem, kas tika veiksmīgi bloķēti no abu izlašu spēlētāju puses. Ciešāku presingu izdevās izdarīt Šveicei, kas pusotru minūti pirms pamatlaika beigām vēlreiz pārspēja Masaļski - precīzs, tāls metiens vārtu augšējā stūrī Ērika Blūma izpildījumā un rezultāts kļuva 5:4 Šveices labā. Leonīds Beresņevs pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu un nomainīja ļoti sašutušo Edgaru Masaļski pret sesto laukuma spēlētāju, taču atlikušajā laikā vēlreiz panākt rezultāta izlīdzinājumu Latvijai neizdevās.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraidē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!