Foto: F64

Latvijas hokeja izlase, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, ceturtdien otraajā pārbaudes spēlē ar Čehiju ielaida tikai vienus vārtus, taču ar to nepietika uzvarai - zaudējums ar 0:1.

Čehiem vienīgos vārtus mača astotajā minūtē guva Jakuba Nakladala, kurš arī tika atzīts par labāko mājinieku rindās. Latvijas izlases sastāvā labākā spēlētāja balvu saņēma Kristaps Sotnieks.

Latvijas izlases vārtus mačā sargāja Māris Jučers, kurš saskārās ar tikai 15 metieniem. Latvijas hokejisti izdarīja krietni vairāk metienus - 26, taču ar to bija par maz, lai gūtu uzvaru.

Atgādinām, ka trešdien abas komandas aizvadīja pirmo spēli. Šajā mačā Latvija spēja atspēlēties no 0:2 un 2:3, taču piekāpās ar 3:4.

Pēc šīs spēles, turpinot gatavošanos 2013.gada pasaules čempionātam, Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī "Arēnā Rīga" tiksies ar Zviedriju, 19. un 20. aprīlī arī Rīgā spēlēs ar Baltkrieviju, bet gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas hokejisti noslēgs 28.aprīlī ar spēli Francijā.

Pasaules čempionāts šogad atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku grupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Vācija, Slovākija, Francija un Austrija. Savu pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs Valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā pret Krieviju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm pret Čehiju:
Vārtsargi: Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Kristers Gudļevskis (HK Rīga);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Kristaps Sotnieks (Rīgas Dinamo), Oskars Cibuļskis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Porejs (Rīgas Dinamo), Māris Jass (Scorpions, DEL), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija);

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Rīgas Dinamo), Gints Meija (Rīgas Dinamo), Vitālijs Pavlovs (Rīgas Dinamo), Māris Bičevskis (Rīgas Dinamo), Elvijs Biezais (Rīgas Dinamo), Juris Upītis (Rīgas Dinamo), Lauris Bajaruns (Liepājas Metalurgs), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltktrievija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!