Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlase savā ceturtajā pasaules čempionāta spēlē MInskā sestdien nespēja "uzlauzt" Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Krievijas valstsvienības aizsardzību, piedzīvojot pārliecinošu zaudējumu ar 1:4 (1:3, 0:1, 0;0).

Latvijai tas bija otrais zaudējums piecās spēlēs, bet Krievija joprojām ir vienīgā valstsvienība, kas visus mačus uzvarējusi pamatlaikā. Latvijas izlasei pasaules čempionāta priekšsacīkstēs vēl jāspēlē pret Baltkrieviju un Šveici, un pirms šiem mačiem Latvija saglabā labas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Spēli komandas iesāka diezgan līdzīgi, apmainoties ar vārtu gūšanas iespējām. Latvijas izlase astotajā minūtē izvirzījās vadībā, kad Juris Štāls no laukuma malas izpildīja lielisku piespēli Mikam Indrašim, kurš no uzbrukuma zonas vidus raidīja ripu starp krievu vārtsarga Sergejs Bobrovska kājsargiem. Tomēr trīs minūtes vēlāk rezultāts tika izlīdzināts, kad pēc pārtvertas ripas viduszonā uzbrukumā devās Viktors Tihonovs, un viņš ar delnas metienu raidīja ripu Latvijas vārtos.

$d_id=76; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Krievijas izlase ieguva mača kontroli un sāka izdarīt lielu spiedienu uz Latvijas vārtiem. Spēles 16.minūtē Krievijas valstsvienība izvirzījās vadībā. Pēc komandas biedra metiena pirmais pie atlēkušās ripas bija Sergejs Širokovs, raidot ripu pustukšos vārtos. Trīs minūtes vēlāk Latvija nonāca iedzinējos ar divu vārtu pārsvaru, jo vairākumā pēc ātras saspēles precīzs bija Tihonovs.

Krievijas hokejists Sergejs Kaļiņins otrās trešdaļas vidū panāca 4:1, bet drīz pēc tam Zemgus Girgensons ar nūjas galu izdarīja sitienu pa Aleksandra Burmistrovu kājstarpi un saņēma 5+20 minūšu noraidījumu, kam, visticamāk, sekos arī diskvalifikācija.

Trešajā periodā Krievijas izlase izdarīja daudzus metienus pa Latvijas izlases vārtiem, tomēr Kristers Gudļevskis vairs neļāva ripai slīdēt vārtos un līdz mača beigām rezultāts vairs nemainījās.

Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!