Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase IIHF pasaules rangā, kas publicēts pirms 2017. gada pasaules čempionāta, ierindota 13. vietā.

Pēc 2016. gada pasaules čempionāta Latvijas izlase zaudēja divas pozīcijas un noslīdēja uz 12. vietu, bet tagad atrodas jau 13. pozīcijā.

IIHF pasaules rangā pirms pasaules čempionāta līderpozīcijas saglabā pēdējo divu pasaules čempionātu un Soču olimpisko spēļu uzvarētāja Kanāda, kurai seko Krievija, Somija un ASV, kas saglabājušas savas pozīcijas. Uz piekto vietu, apsteidzot Zviedriju, pakāpusies Čehija, septītā ir Slovākija, kas apsteigusi Šveici, bet devītā ir viena no pasaules čempionāta rīkotājām Vācija, kurai izdevies apsteigt Baltkrieviju.

Uzreiz aiz labāko desmitnieka ir Norvēģija, bet Latvija sev priekšā palaidusi arī Dāniju. Aiz Latvijas seko otra 2017. gada pasaules čempionāta rīkotāja Francija, kas sekmīga turnīra gadījumā var arī apsteigt Boba Hārtlija vadīto Latvijas valstsvienību.

2017. gada pasaules čempionāts Ķelnē un Francijā sākas piektdien, 5. maijā, un ilgs līdz 21. maijam. Latvijas izlase spēlēs Ķelnes grupā, kurā vēl ir Krievija, Zviedrija, ASV, Slovākija, Dānija, Itālija un Vācija. Savukārt Parīzes grupā spēlēs mājiniece Francija, Kanāda, Somija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Norvēģija un Slovēnija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!