Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirms 2013.gada pasaules čempionāta Rīgā aizvadīs divas pārbaudes spēles pret spēcīgo Kanādu, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" atklāja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Šobrīd ir zināms, ka novembrī Latvijas izlase Rīgā tiksies ar Krieviju, bet decembrī pārbaudes turnīrs Francijā. Februārī Latvijas hokejisti Rīgā aizvadīs 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, bet aprīlī pirms pasaules čempionāta būs vairākas spēles Eiropas Hokeja izaicinājuma kausa ietvaros un mači pret Kanādu.

"Sarunāju ar Kanādas izlasi, viņi atbrauks pirms pasaules čempionāta uz Latviju, te aklimatizēsies un nospēlēs arī divas spēles ar mūsu izlasi. Kanāda tomēr ir Kanāda," saka Lipmans. "Nelaime, kas ar viņiem notika šogad, spiedīs kanādiešus sagatvoties tā, lai nākamgad izcīnītu pasaules čempionu zeltu. Un viņi atbrauks uz Rīgu ar ļoti labu komandu."

2013.gada pasaules čempionātā, kas atkal notiks Zviedrijā un Somijā, Latvijas izlase spēleš Helsinku grupā, kur pretiniekos būs Krievijas, Somijas, Slovākijas, ASV, Vācijas, Francijas un Austrijas izlases. Pasaules čempionāts Helsinkos un Stokholmā notiks no 3. līdz 19. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!