Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei otrdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Kazahstānu jāizmanto savs ātrums un cīņasspars, uzskata viens no valstsvienības treneriem Kārlis Zirnis.

"Vakarā mums būs sapulce, kurā spēlētājiem pateiksim, ko no viņiem gaidām," pēc pirmdien aizvadītā treniņa žurnālistiem izteicās Zirnis. "Mačā pret Kazahstānu mums jāievēro savs spēles plāns. Viņi nespēlē ļoti organizēti, bet vairāk piekopj krievu hokeju un daudz ieslidojas. Kazahstāna spēlē citādāk nekā komandas no Ziemeļamerikas. Mums šajā mačā jābūt disciplinētiem."

"Esmu redzējis abas Kazahstānas spēles šajā pasaules čempionātā. Viņi spēlē arī diezgan agresīvu hokeju, izmanto presingu. Brīžiem arī atkāpjas un piekopj spēli no aizsardzības. Domāju, Kazahstānai ir augsta līmeņa izpildītāji, tāpēc jau viņi spēlē augstākajā divīzijā. Taču svētdienas mačā, kurā Kazahstāna ar 1:4 piekāpās Baltkrievijai, viņi spēlēja diezgan labi. Tiesa, Kazahstāna pāris reizes iekrita uz pretuzbrukumiem. Viņiem bija daudz izdevību gūt vārtus, bet lieliski spēlēja baltkrievu vārtsargs. Kazahstāna uzvarai bija daudz tuvāk, nekā to parādīja rezultāts," pauda Zirnis.

Zirnis atklāja, ka Kazahstānas izlasei ir augumā raženi aizsargi, taču viņi neesot īpaši mobili. "Centīsimies viņus apskriet un iemest ripu zonā, lai viņiem būtu jāslido. Jāizmanto savs ātrums un cīņasspars. Taču viņiem ir trīs līdz četri ļoti augstas klases spēlētāji, kuri var apspēlēt viens pret vienu."

Salīdzinot ar iepriekšējo maču ar Vāciju, būs izmaiņas Latvijas izlases sastāvā, taču par tām sabiedrība tiks informēta otrdien. Tāpat Zirnis atturējās komentēt, kurš spēlē pret Kazahstānu sargās Latvijas valstsvienības vārtus.

Latvijas izlase pret Kazahstānu spēkojās arī Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā Latvija izcīnīja panākumu. Zirnis sacīja, ka kopš tā laika sāncenšiem ir mainījies vairākums.

Kā zināms, svētdien Latvijas izlase piedzīvoja pirmo zaudējumu šajā pasaules čempionātā, ar 2:3 piekāpjoties Vācijai.

"Pēc zaudējuma Vācijai ģērbtuvē bija grūti. Trešo periodu nospēlējām diezgan labi, un pārsvars bija mums. Diemžēl iekritām uz vienu uzbrukumu. Protams, bija bēdīgi, bet tāpēc tas ir turnīrs - ir septiņas spēles. Nākamā cīņa ir pati svarīgākā turnīrā, un tā tas ir no katrs spēles uz katru," izteicās Zirnis.

Kā ziņots, B apakšgrupā pēc divām kārtām pa sešiem punktiem ir Krievijai un ASV, Vācija ir trešā ar pieciem punktiem, bet tālāk ar trim punktiem seko Latvija un Baltkrievija. Viens punkts ir Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Somija un Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!