Foto: F64
2015.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē piektdien Latvijas hokeja izlase spraigā cīņā ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:2) zaudēja Vācijas valstsvienībai, piedzīvojot ceturto neveiksmi piecos mačos.

Latvijas izlase tādējādi zaudējusi cerības pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet tā vietā nāksies atlikušajās divās spēlēs cīnīties par vietas saglabāšanu elitē. Tikmēr Vācija guva savu otro uzvaru un turpina kandidēt uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase spēli iesāka aktīvi un pirmajās minūtēs kontrolēja cīņas gaitu. 12.minūtē Latvijai izdevās arī izvirzīties vadībā, kad Kaspars Daugaviņš vairākumā pa diagonāli teicami piespēlēja Laurim Dārziņam, kurš raidīja ripu vārtos.

$d_id=69; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Otrais periods aizritēja līdzīgā cīņā, komandas pamīšus veidoja uzbrukumu viļņus, taču rezultāts nemainījās. Spēles ritējums mainījās pēdējā periodā, kad Jāni Spruktu sodīja ar 5+20 minūšu noraidījumu līdz spēlēs beigām, jo viņš nospēlēja "celis celī" ar pretinieku. Latvija šajā mazākumā ielaida vienu "golu", vārtu priekšā precīzi nocīnoties Mihaelam Volfam.

Uzreiz pēc piecu minūšu mazākuma, sekoja vēl viens noraidījums Latvijai, līdz ar to septiņas minūtes pēc kārtas tika spēlēts četratā. Divas minūtes pirms perioda beigām Matiass Plahta raidīja spēcīgu metienu Masaļska vārtu virzienā. Ripa atsitās pret vārtu pārliktni un ielidoja vārtos - tiesneši gan vārtu guvumu uzreiz nefiksēja, to apstiprināja tikai pēc video atkārtojuma ilgstošas izpētes. Atlikušajā laikā Latvijai atspēlēties vairs neizdevās, lai gan pēdējā minūtē Masaļskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!