Foto: F64

Pēc trīs spēlēs izcīnītām divām uzvarām Latvijas hokeja izlase IIHF veidotajā netradicionālajā rangā pakāpusies jau uz sesto vietu.

IIHF veidotajā čempionāta rangā, kas nav oficiāls, Latvija apsteigusi ne tikai Slovākiju, Vāciju un Šveici, bet arī ASV izlasi. Līdere rangā joprojām ir Krievija, kurai seko Somija, Kanāda, Zviedrija un Čehija.

IIHF netradicionālajā rangā pirms čempionāta Latvijai bija atvēlēta 12.vieta, tad Latvija pakāpās uz astoto vietu, bet tagad ir jau sestā. Pēc uzvaras pār Itāliju šoreiz Latvijas izlase rangā raksturota ar izteicienu "Mūsu bebriem pa zobam viņu gladiatori".

Turpinot tradīciju, visām valstīm pie apraksta IIHF kodolīgi pasaka tās veikumu ar smaidu sejā. Piemēram, Somiju raksturo jautājums "Vai Somijā ir atļauts gūt tik daudz vārtus?", ASV – "Nekas traģisks, mēs toties bijām uz Mēness un izdomājām Britniju Spīrsu", bet Slovākiju, kas uzvarēja ASV, - "Tagad tie hamburgerus ēdošie kovboji mūs cienīs". Savukārt Itālija rangā nokritusi uz pēdējo vietu un pēc zaudējuma Latvijai to raksturo teikums "Diemžēl, mūsu zaudējumam 0:5 Latvijai nav saistības ar spēļu sarunāšanu".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!