Foto: F64
Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam piektdien veiktajās medicīniskajās apskatēs konstatēta mugurkaula starpskriemeļu disku nobīde jostasvietā.

Kā informēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs, Ķēniņš sestdien paredzētajā pasaules čempionāta spēlē pret Norvēģiju nespēlēs.

Ķēniņam paredzēts ārstēties fizioterapeitu uzraudzībā, bet laiks, uz kuru viņš izkritis no aprites, pagaidām nav zināms.

Jau ziņots, ka iepriekšējā komandas spēlē ceturtdien pret Čehiju Ķēniņš iedzīvojās muguras savainojumā, tāpēc piektdien nepiedalījās vienības treniņā.

Līdz ar to sestdienas spēlē sagaidāmas izmaiņas spēlētāju virknējumos. Tā uz trešo maiņu no ceturtās Ķēniņa vietā pacelts Kaspars Saulietis, kurš, visticamāk, spēlēs kopā ar Gintu Meiju un Armandu Bērziņu. Tiesa, arī Bērziņš savainojuma dēļ piektdien nedevās uz ledus, taču par viņa iespējām doties laukumā mačā pret Norvēģiju izlases personāls bija pozitīvi noskaņots.

Savukārt ceturtajā maiņā kopā ar Kobu Jasu un Juri Štālu, visticamāk, spēlēs iepriekšējos trīs mačus izlaidušais Andris Džeriņš.

Kā ziņots, spēlē ar Norvēģiju Latvijas komandai nevarēs palīdzēt aizsargs Oskars Bārtulis, kurš saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Latvijas un Norvēģijas izlases savā starpā tiksies sestdien plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!