Foto: F64
Latvijas hokeja izlase otrdien Eiropas hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē savā laukumā piedzīvoja smagu zaudējumu, ar 0:6 (0:1, 0:3, 0:2) piekāpjoties Zviedrijas valstsvienībai.

Latvijas izlasei šai mačā nevarēja palīdzēt Kaspars Saulietis, kurš pirmajā abu komandu spēlē no laukuma noslidoja ar partneru palīdzību, toties izlasei pievienojās Miks Indrašis, Gints Meija un Ronalds Ķēniņš.

1.periods

Pirmo uzbrukumu šajā mačā izveidoja Latvijas izlase, Ronaldam Ķēniņam un Mikam Indrašim jau pirmajā minūtē aizskrienot līdz zviedru vārtiem, taču pārspēt Johanu Beklundu neizdevās. Arī turpinājumā aktīvāk spēlēja Latvijas izlase - Māris Jučers pirmo zviedru uzbrukumu "neitralizēja" tikai trešajā minūtē. Taču pamazām viesi pārņēma iniciatīvu savās rokās un turpinājumā Jučeram bija vairāk darba nekā Beklundam.

Perioda vidū Latvijas izlase nopelnīja skaitlisko vairākumu - pret Elviju Biezo divas soda minūtes nopelnīja Stefans Johansons, un Latvijas izlase aizvadīja saturīgu, aktīvu vairākumu. Lieliska izdevība atklāt mača rezultātu bija Mikam Indrašim, taču viņa mestā ripa atsitās pret vārtu stabiņu, kas arī izglāba zviedrus. Tālāk bīstamu saspēli pie viesu vārtiem izdarīja Andris Džeriņš un Roberts Jekimovs, bet arī šoreiz savā vietā bija Beklunds.

Atgriežoties laukumā piektajam laukuma spēlētājam, zviedri arvien kāpināja spēles tempu, bija pagrūstīšanās pie vienas un otras komandas vārtiem, bet līdz atklātam kautiņam gan nenonāca.

14.minūtē tomēr mainījās skaitļi uz rezultātu tablo, kad vadībā izvirzījās zviedri. Martins Tērnbergs no aizvārtes piespēlēja Matiasam Janmarkam-Nīlsenam, kurš no neērtās puses raidīja ripu gar Jučera elkoni vārtos - 1:0.

Perioda beigās Latvijas izlasei un Vitālijam Pavlovam bija lieliska izdevība izlīdzināt rezultātu, taču Beklunds bija nepārspējams.


2.periods

Otro trešdaļu Latvijas izlase iesāka skaitliskajā mazākumā, jo pirmās trešdaļas pēdējā minūtē divas soda minūtes nopelnīja Pavlovs. Šo mazākumu Latvijas izlase pārliecinoši, un zviedri pārāk bīstamas situācijas pie Jučera vārtiem neizveidoja.

Turpinājumā, jau spēlējot vienādos sastāvos, labu uzbrukumu izveidoja Džeriņa maiņa ar Robertu Jekimovu, viens pats pret trim zviedriem pie viesu vārtiem centās cīnīties Juris Upītis. Abas komandas demonstrēja aktīvu, spēcīgu un salīdzinoši līdzvērtīgu spēli, un perioda Latvijas izlase nonāca skaitliskajā vairākumā, kad uz laukuma atradās seši zviedru laukuma spēlētāji.

Šis vairākums vairs nebija tik aktīvs kā iepriekšējie, lai gan metieni pa zviedru vārtiem bija, īpaši izceļams Alekseja Širokova metiens, kas gan lidoja pāri vārtiem.

Trešdaļas vidū zviedri nomainīja vārtsargu, Beklunda vietā laukumā nākot Gustavam Veslauam, un tajā pašā minūtē Zviedrijas izlase dubultoja pārsvaru pār mājiniekiem. Mārtiņš Porejs un Vitālijs Pavlovs nenosargāja Andreasu Jemtinu vārtu priekšā, un Jemtins no apmales piespēlēto ripu raidīja vārtos - 2:0.

13.minūtē divatā pret vienu zviedru aizsargu aizmuka Juris Upītis ar partneri, taču metiens bija viegls, nedrošs, un Veslaus to tvēra. Pēc šā uzbrukuma veicot spēlētāju maiņu, zviedri atkal kļūdās, un par skaitliskā sastāva pārkāpumu saņēma atkal divas soda minūtes. Šai vairākumā Latvijas izlase nospēlēja ļoti neveiksmīgi, ļaujot Mario Kempem un Jonatanam Granstrēmam bīstami darboties pie Jučera vārtiem.

Spēles turpinājums Latvijas izlasei bija nepatīkams, jo 18 sekunžu laikā tika zaudēti divi vārti - vispirms Jučeru ar tālu, netraucētu metienu pārspēja Toms Nīlsons - 3:0, bet pēc brīža Filips Forsbergs atņēma ripu Oskaram Cibuļskim un ticis lūdz mūsējo vārtiem, raidīja ripu vārtu augšējā stūrī - 4:0.

Perioda beigās, Latvijas izlasei cenšoties spēlēt aktīvāk pie pretinieku vārtiem, zviedri kļuva agresīvāki, un sekoja abpusēji noraidījumi par kautiņiem, bet rezultātā izmaiņu vairs nebija - Veslaus Zviedrijas izlases vārtos darbojās pārliecinoši un stabili.

3.periods

Trešdaļas sākumā Latvijas izlase nonāca skaitliskajā mazākumā, kad aizsardzībā nedaudz pārcentās Juris Upītis, turot pretinieku ar nūju, par ko saņēma divas soda minūtes. Mazākumu Latvijas komanda aizvadīja pašaizliedzīgi, taču arī zviedri vairs neuzbruka tik intensīvi kā iepriekš, kad viņu pārsvars uz tablo bija mazāks.

Arī turpinājumā abas komandas vairs nespēlēja tik intensīvi kā pirmajos divos periodos, taču zviedri pārliecinoši kontrolēja situāciju laukumā un veidoja bīstamākus uzbrukumus uz Latvijas izlases vārtiem.

Perioda vidū noteikumus pārkāpa Filips Forsbergs, klupinot Andri Džeriņu, un šo skaitlisko vairākumu Latvijas izlase aizvadīja aktīvāk, vairākkārt tiekot līdz metieniem pa Veslaua sargātajiem vārtiem, taču vārtsargs allaž bija savā vietā, un palika nepārspēts.

Toties Māris Jučers tika pārspēts 12. minūtē, kad ar spēcīgu metienu pāri viņa kājsargam ripu vārtos raidīja Jonatans Granstrēms - 5:0.

Pēc minūtes Martins Tērnbergs rezultātu padarīja vēl nepatīkamāku, ar metienu no zilās līnijas panākot jau 6:0 zviedru labā.

15. minūtē Latvijas izlasei atkal bija lieliska izdevība nodzēst nulli uz rezultātu tablo, kad solo izgājienā uz Veslaua sargātajiem vārtiem devās Roberts Jekimovs, un viņu apturēt zviedri spēja tikai ar noraidījumu, ko saņēma Jekimovam kājās iekritušais Niklass Andersens.

Perioda nobeigumā abas komandas pelnīja noraidījumus vienu pēc otra, pārsvarā abpusējus, Latvijas izlase savukārt centās "atslēgt" zviedru vārtus, taču neveiksmīgi, un otrajā abu komandu mačā Zviedrijas izlase svinēja pārliecinošu "sauso" uzvaru - 6:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!