Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien Herningā aizvadīja vieglu treniņu pirms sestdien gaidāmās svarīgās cīņas pasaules čempionātā pret Vācijas valstsvienību, pirms nodarbības arī veicot tradicionālo komandas kopbildes fotosesiju.

Latvijas izlase ar olimpisko vicečempioni Vāciju sestdien tiksies plkst.13.15 pēc Latvijas laika.

Treniņā piedalījās visi izlases hokejisti, izņemot vārtsargu Elvi Merzļikinu, kuram tika piešķirta brīvdiena, tostarp arī komunikācijā ar medijiem. Viņš ceturtdien tika atzīts par labāko Latvijas izlases rindās mačā pret ASV, kurā viņš atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem, bet komanda līdzīgā cīņā cieta zaudējumu papildlaikā ar 2:3.

Piektdienas treniņš atšķirībā no citām reizēm bija vieglākā režīmā, vairāk koncentrējoties uz metieniem un nedaudz uz vairākuma izspēli.

"Treniņš bija viegls, jo gribējām, lai puiši tikai izkustās pēc vakardienas cīņas," žurnālistiem sacīja Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis.

Viņš sacīja, ka pēc mača ar ASV komandai palicis rūgtums, jo bija reālas iespējas uzvarēt.

"Mēs varējām vinnēt, bija momenti un varējām iemest vairāk par divām ripām, bet šīs iespējas nerealizējām. Beigās pēc pašu kļūdas zaudējām, tāpēc arī palika rūgtums, jo ne jau viņi mūs apspēlēja, bet mēs paši sevi," sacīja Masaļskis.

Viņš atzina, ka Merzļikins pats nebija apmierināts ar cīņas iznākumu. "Viņš nospēlēja ļoti labi un Elvim jābūt lepnam par savu sniegumu. Otrie ielaistie vārti varbūt nebija obligāti, taču cik daudz viņš citos momentos izglāba komandu? Viņš mūs glāba īstajos brīžos," Latvijas izlases vārtsargu pirmo numuru uzteica Masaļskis. "Elvis pēc vakardienas bija fiziski un morāli piekusis, tāpēc paprasīja šodien brīvdienu, bet mēs neredzējām iemeslu viņam to nedot."

Masaļskis neatklāja, kurš sargās vārtus sestdien pret Vāciju, vien piebilstot, ka žurnālisti jau paši redz, kāda ir situācija, liekot saprast, ka sestdien laukumā atkal dosies Merzļikins. Savukārt par maiņu virknējumiem vēl lēmums nav pieņemts, jo var notikt nelielas korekcijas, izvērtējot nākamo pretinieku spēles stilu.

Vācijas izlase čempionātu sāka ar trim zaudējumiem, pēcspēles metienos ar 2:3 atzīstot Dānijas un ar 4:5 Norvēģijas pārākumu, kā arī ar 0:3 zaudējot ASV. Savukārt vienīgā uzvara tika gūta pret pastarīti Dienvidkoreju, to pārspējot ar 6:1.

Nākamo pretinieku vārtos pirmās divas spēles aizvadīja Timo Pīlmeiers, kurš tika uzskatīts par komandas pirmo numuru, bet pēdējos divus mačus vārtus sargāja Niklass Treitle.

"Jā, Pīlmeiers šobrīd nespēlē savā līmenī, taču vāciešiem labu vārtsargu pietiek, tāpēc kādu izcelt nevar. Es pat priecātos, ja Pīlmeiers spēlētu. Vācija ir mums labi zināma komanda, kas spēlē agresīvu un fizisku hokeju. Viņiem ir arī ātri un meistarīgi hokejisti. Viegli nebūs, jo starpība starp viņiem vai amerikāņiem nemaz nav tik liela. Domāju, būs smaga spēle. Viņi ir olimpiskie vicečempioni, bet tur bija pavisam cits turnīrs un cita līmeņa hokejisti. Es uzskatu, ka te ir augstāks līmenis, tāpēc viņiem varbūt ir nedaudz grūtāk. Iespējams, viņi sākumā sevi nedaudz pārvērtēja, taču tā hokejā nenotiek, jo katra spēle ir cits stāsts un katra komanda var uzvarēt otru," klāstīja Masaļskis.

Jau vēstīts, ka čempionāta pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Latvija ar 3:2 pagarinājumā pieveica Norvēģiju, pēc tam ar 1:8 kapitulēja Somijai, bet otrdien svarīgā spēlē pret Dienvidkoreju guva drošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Pēc cīņas ar ASV Latvijas valstsvienība sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, pirmdien būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B apakšgrupā vadībā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir ASV un Kanāda, kurām ar deviņiem punktiem seko Somija. Tālāk ar sešiem punktiem seko Latvija, bet aiz pirmā četrinieka ir piecus punktus guvušās Dānija un Vācija, septīto vietu ar trim punktiem ieņem Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!