Foto: LETA

Vācijas hokeja izlase spēlē līdzīgu hokeju Latvijas valstsvienībai, tāpēc izšķirošajā mačā par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā visu izšķirs nianses, pēc otrdien aizvadītā treniņa žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija palīgs Artis Ābols.

Latvijas un Vācijas izlases otrdien Ķelnē aizvadīs izšķirošo maču par tikšanu ceturtdaļfinālā, kurā iekļūs spēles uzvarētāja. Cīņa "Lanxess Arena" hallē sāksies plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Treniņā uz ledus gāja 11 spēlētāji. Kā jau tika prognozēts, vārtos pret Vāciju atgriezīsies Elvis Merzļikins, kurš pirmdien mačā pret Krieviju tika atpūtināts. Tāpat sastāvā būs arī uzbrucēji Jānis Sprukts un Andris Džeriņš, kuriem arī iepriekšējā mačā tika dota atpūta.

"Šodien atpakaļ vārtos Elvis Merzļikins. Spēlēs arī Jānis Sprukts un Andris Džeriņš. Septiņi aizsargi un 13 uzbrucēji," sastāva kontūras iezīmēja Ābols.

"Vācija spēlē līdzīgi kā mēs - aktīvu un agresīvu hokeju. Augumā raženi aizsargi, sabalansēta komanda. Piebraucis klāt Leons Draizaitls, vārtos, cik saprotams, būs Filips Grūbauers. Mēs zinām, kā viņi spēlē, un viņi zina kā mēs spēlējam. Visu izšķirs nianses. Mēs nekāpsimies atpakaļ, jo nedrīkst ļaut viņiem ātrumā saņemt ripu," skaidroja treneris.

Tāpat Ābols pauda cerību, ka komanda psiholoģiski būs gatava cīņai. "Neviens spēlētāju galvās nevar ielīst, bet tā ir daļa no profesionālā sporta, kurā jātiek galā ar šādu spiedienu. Puišiem papildu motivācija nav vajadzīga, visi zina, ko šis mačs nozīmē. Bobs arī teica, tā ir "play-off" septītā spēle, kuru puiši ir nopelnījuši. Tā ir jābauda - droši, galvu augšā un iekšā cīņā," teica Ābols.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 17 punktiem sešās spēlēs ir Krievija, kam ar 15 punktiem seko ASV, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, septiņi punkti ir Dānijai, bet pie četriem punktiem tikusi Slovākija. Tikmēr Itālija septiņās spēlēs ieguva vienu punktu un atstās elites divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!