Foto: F64

Pirmajā oficiālajā Latvijas hokeja izlases treniņā pirmdien piedalījās 22 spēlētāji.

Jau pagājušajā nedēļā galvenā trenera Teda Nolana un viņa palīgu Arta Ābola un Viktora Ignatjeva vadībā vieglos treniņos piedalījās vārtsargi Edgars Masaļskis, Māris Jučers un Kristers Gudļevskis, aizsargi Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis un Atvars Tribuncovs, kā arī uzbrucēji Ģirts Ankipāns, Gints Meija, Roberts Jekimovs, Aleksejs Širokovs un Armands Bērziņš.

Savukārt pirmdien sākās intensīvs treniņu process, gatavojoties 6. un 7.aprīlī "Arēnā Rīga" paredzētajām Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēm pret Čehiju, kas pērn izcīnīja bronzu pasaules čempionātā.


Pirmdienas treniņā melnajos formastērpos slidoja Tribuncovs, Cibuļskis, Ankipāns, Širokovs un Mārtiņš Cipulis, sarkanajos kreklos trenējās Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Andersons, Jekimovs un Miķelis Rēdlihs, bet zilajās formās treniņā piedalījās Sotnieks, Mārtiņš Jakovļevs, Meija, Bērziņš un Roberts Bukarts.

Tikmēr baltajos kreklos slidoja Juris Štāls, Miks Indrašis un Juris Upītis.

Andris Džeriņš slidoja dzeltenā kreklā, un viņam bija bezkontakta treniņš.

Tāpat treniņā piedalījās arī trīs vārtsargi - Masaļskis, Jučers un Gudļevskis.

Savukārt Laviņš, Jēkabs Rēdlihs un Jānis Sprukts darbojās tikai trenažieru zālē.

Kā ziņots, šobrīd traumēts ir aizsargs Māris Jass, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis un Toms Hartmanis, bet par Laura Dārziņa dalību pasaules čempionātā tiks izlemts pēc konsultēšanās ar ārstiem.

Traumas dēļ arī šajā pavasarī izlasei nepalīdzēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Mārtiņš Karsums, kuram aprīlī tiks veikta ceļgala operācija.

Tāpat izlasei varētu nepalīdzēt arī aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš gan jau pirms gada paziņoja par karjeras beigšanu valstsvienībā.

Reķis nesen sagaidījis ģimenes pieaugumu, bet Vasiļjevs pagājušā gada vasarā pieņēma Vācijas pilsonību, tomēr atzina, ka nepieciešamības gadījumā ir gatavs vēl spēlēt Latvijas valstsvienībā, ja to ļaus likumdošana.

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks aģentūrai LETA pastāstīja, ka Dārziņam šodien veiks magnētisko rezonansi, kuras rezultāti noteiks, vai viņš spēlēs pasaules čempionātā. Savukārt par Vasiļjevu skaidras atbildes vēl nav, taču Baldonieks bija skeptisks.

Tāpat Baldonieks atzina, ka Reķis, visticamāk, pasaules čempionātā nepiedalīsies, bet Hartmanim trešdien tiks veikta potītes operācija, tāpēc arī viņš visdrīzāk nespēlēs. Arī ar Jasu pasaules čempionātā var nerēķināties.

Šogad kandidātu sarakstā nav iekļauts ilggadējais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēc pagājušā gada pasaules čempionāta no valstsvienības atvadījās.

Kā ziņots, 20. un 21.aprīlī Rīgā viesosies Krievijas izlase, bet vēl EHC turnīrā 11. un 13.aprīlī Latvija izbraukumā tiksies ar Dāniju.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta, kas gan netiks aizvadītas EHC ietvaros, 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šī gada pasaules čempionātā pēc jaunās sistēmas katra valstsvienība varēs pieteikt 25 spēlētājus - 22 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus. Iepriekš pirms pasaules čempionāta sākuma varēja pieteikt 23 spēlētājus (20 laukuma spēlētājus + trīs vārtsargus).

Jau vēstīts, ka šī gada pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!