Foto: AP/Scanpix
Francijas hokeja izlasi Čehijā gaidāmajā pasaules čempionātā pārstāvēs arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" uzbrucējs Antuāns Rusels.

Pašlaik 25 gadus vecais Rusels pērn pasaules čempionātā Minskā kļuva par vienu no lielākā pārsteiguma autoriem, jo astoņu maču laikā pamanījās gūt sešus vārtus un veikt piecas rezultatīvas piespēles.

Šosezon uzbrucējs "Stars" rindās aizvadīja savu trešo sezonu, 80 spēļu laikā izceļoties ar 13 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Tā kā Dalasas klubs neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, Rusels var doties palīgā izlasei pasaules čempionātā, kur viena no tās pretiniecēs būs tieši Latvija.

Tāpat Francijas izlasei gatavojas pārstāvēt viens no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas CSKA līderiem Stefāns da Kosta. Šosezon francūzis bija trešais ceturtais rezultatīvākais regulārā čempionāta spēlētājs, 46 maču laikā izceļoties ar 30 vārtu guvumiem un 32 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt 11 Gagarina kausa izcīņas spēlēs viņš iekrāja četrus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Pērn Francija aizvadīja sekmīgu pasaules čempionātu, tā laikā apspēlējot tādas izlases kā Kanāda un Slovākija, kas turnīru ļāva noslēgt astotajā pozīcijā.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Francija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Latviju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!