Foto: F64

Latvijas hokeja izlases sastāvā atgriezies aizsargs Artūrs Kulda, noskaidroja aģentūra LETA.

Kulda pirms dažām dienām iedzīvojās kakla sastiepumā, kā rezultātā viņš izlaida iepriekšējo pasaules čempionāta maču pret Krieviju. Taču pirmdien hokejists atgriezies valstsvienības treniņos un ir gatavs piedalīties vakarā gaidāmajā mačā pret mājinieci Baltkrieviju.

Sagaidāms, ka pirmdienas duelim netiks pieteikts 18 gadus vecais aizsargs Jānis Jaks, ko izlases galvenais treneris Teds Nolans pamatoja ar pieredzes trūkumu tik atbildīgā mačā kā šis. Paredzams, ka septītais aizsargs būs Māris Jass.

Kā zināms, diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nepiedalīsies uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet sagaidāms, ka 13.uzbrucējs duelim būs Roberts Lipsbergs.

Līdz ar Girgensona izkrišanu no sastāva Latvijas izlases svētdienas un pirmdienas treniņos nemainīgs palicis tikai Ronalda Ķēniņa, Kaspara Daugaviņa un Miķeļa Rēdlihs uzbrukuma trijnieks. Sagaidāms, ka duelī pret Baltkrieviju Miks Indrašis spēlēs vienā maiņā ar Herbertu Vasiļjevu un Aleksandru Ņiživiju, bet Mārtiņš Cipulis tiks pārcelts uz virknējumu pie Andra Džeriņa un Ginta Meijas. Nolans iepriekš pauda cerību, ka Vasiļjevs šādā veidā varētu palīdzēt Indrašim atgūt savu rezultativitāti. Vēl vienā virknējumā būs Juris Štāls kopā ar Kobu Jasu un Armandu Bērziņu.

B apakšgrupā pirmo vietu ar maksimāli iespējamajiem 18 punktiem sešās spēlēs ieņem Krievija, bet tai ar 11 punktiem seko ASV. Baltkrievijai un Latvijai ir pa deviņiem punktiem piecos mačos, bet Somijas un Šveices kontā ir attiecīgi astoņi un septiņi punkti sešās cīņās. Sestā ar pieciem punktiem ir Vācija, kas uz ceturtdaļfinālu vairs nepretendē, bet Kazahstānai ir divi punkti, kas tai nākamgad liks spēlēt pasaules čempionāta pirmajā divīzijā.

Pēc mača ar Baltkrieviju Latviju otrdien sagaida vēl duelis pret Šveici.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!