Foto: LETA
Latvijas hokeja izlases treneri dalībai 2018. gada pasaules čempionātā Dānijā piektdien, 4. maijā, pieteikuši uzbrucēju Ņikitu Jevpalovu.

Tādējādi Latvijas izlases pieteikumā atlikušas divas brīvas vietas no 25.

Ziņots, ka sākotnējā pieteikumā, kā prognozēts, Latvijas treneri neaizpildīja visas vietas. Bobs Hārtlijs ar saviem asistentiem izlēma sākotnēji pieteikt 22 no iespējamiem 25 spēlētājiem, tādējādi atstājot trīs vietas brīvas. Pieteikti tika visi trīs vārtsargi, bet ārpus pieteikuma palika aizsargs Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Jevpalovs un Gunārs Skvorcovs.

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionāta mājvietu ceturtdien devās 26 spēlētāju sastāvā. Pēcpusdienā valstsvienība ieradās Herningā un aizvadīja vieglu treniņu, bet piektdien valstsvienībai bija vēl viena nodarbība. Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs 5. maijā pulksten 13:15 pret Norvēģiju.

Izlases treneri Dānijā gaidīs Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" spēlētāju Teodoru Bļugeru. Iepriekš gan tika ziņots, ka Bļugers izlasei šogad nepievienosies, jo viņš šobrīd vēl ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rīcībā, tomēr tagad ir iespēja, ka viņš papildinās Latvijas rindas.

Ziņots, ka Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Roberts Bukarts, bet par asistentiem iecelti Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Kristaps Sotnieks.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijas pilsētās Kopenhāgenā un Herningā sāksies jau rīt, 4. maijā. Latvijas izlase spēlēs Herningas grupā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Norvēģija, Kanāda, Somija, ASV, Koreja un Vācija.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:
Vārtsargi: Elvis Merzļikins, Kristers Gudļevskis, Matīss Kivlenieks;
Aizsargi: Uvis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Guntis Galviņš, Kristiāns Rubīns, Edgars Siksna, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle.
Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis, Rodrigo Ābols, Rūdolfs Balcers, Rihards Bukarts, Roberts Bukarts, Oskars Batņa, Andris Džeriņš, Ņikita Jevpalovs, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!