Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgs Toms Kūlens ir sarūgtināts par vairāku vadošo valstsvienības spēlētāju iztrūkumu sastāvā pirms pasaules čempionāta, taču uzsver, kas tas dod iespējas sevi pierādīt citiem.

Kā zināms, Kūlens šobrīd vada Latvijas izlases treniņus, jo Nolans vēl nav atgriezies no Ziemeļamerikas, kur tikai nesen viņam noslēdzās sezonas Bufalo "Sabres" sistēmā.

"Spēlētāji treniņos izskatās labi un pozitīvi, bet mums vēl ir daudz darba. Cītīgi gatavojamies un trenējamies. Liels prieks, ka mums pievienojušies vairāki jaunie spēlētāji, kuriem bijušas labas sezonas. Liels prieks redzēt, ka mūsu programmai pievienojas jaunas asinis," sarunā ar portālu "Delfi" izteicās Kūlens. "Tas, ka izlasei nepievienosies vairāki svarīgi spēlētāji, mani nedaudz uztrauc. Nav noslēpums, ka mūsu aizsardzības līnijai nepieciešami pāris pieredzējuši spēlētāji, kuri spēlēja olimpiskajās spēlēs. Mēs mēģināsim "dejot ar to meiteni, kas mums ir." Situācija ir tāda, kāda tā ir un tāda šobrīd mums ir komanda."

Kā zināms, dažādu iemeslu dēļ pasaules čempionātā Latvijai nepalīdzēs Sandis OzoliņšKrišjānis RēdlihsArvīds ReķisGeorgijs PujacsOskars BārtulisJānis Sprukts, Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs, bet nav skaidrības par Mārtiņa Karsuma spēlēšanu. Tāpat ir zināms, ka vārtsargs Kristers Gudļevskis varēs pievienoties tikai gadījumā, ja Tampabejas "Lightning" komanda izkritīs no NHLStenlija kausa izcīņas, savukārt pēc klubu sezonas beigām Šveicē uz Ziemeļameriku, iespējams, būs jādodas Ronalda Ķēniņam.

"Parasti rezerves spēlētāji ir jaunāki un cer sevi pierādīt, iekļūstot sastāvā. Šeit ir jaunie hokejisti, kuri par sevi atstājuši labi iespaidu, taču treniņnometnē vēl ir agrs sagatavošanās posms. Spēles pret Krieviju būs smagas, jo tā ir ļoti meistarīga komanda. Ceru no Latvijas izlases redzēt aizrautību un cīņassparu šajās spēlēs. Mēs spēlēsim mājās un darīsim visu, ko varēsim, lai pacīnītos. Tas viss ir sagatavošanās procesa sastāvdaļa," bilst treneris.

Latvijas izlase šīs nedēļas nogalē - 18. un 19.aprīlī - "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību, bet nākamnedeļ tiksies ar Francijas izlasi.

2014.gada pasaules hokeja čempionāts augstākajā divīzijā Minskā sāksies 9.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!