Foto: LETA
Latvijas izlasei gaidāmajā mačā pret Krieviju pasaules hokeja čempionātā vajadzētu gūt vismaz četrus vārtus un ielaist ne vairāk par trim, tad viss būs kārtībā, pirms spēles ar medijiem pajokojis mūsu valstsvienības treneris Kārlis Zirnis.

"Centīsimies spēlēt tā, lai gūtu četrus vārtus, kā Kazahstāna. Tikai ielaist nedrīkst vairāk par trim," pēc rīta treniņa tiekoties ar žurnālistiem, pajokojis Zirnis. "Taču šodien ir jauna diena un Krievijas izlasei tā būs jauna spēle."

Latvijas izlase galveno uzsvaru gatavojas likt uz spēles sākumu un pēc iespējas ātrāk gūt vārtus. "Esmu pārliecināts, ka Krievijas izlase jau no paša sākuma uzsāks presingu, lai jau pirmajās minūtēs gūtu pēc iespējas vairāk vārtu," Zirni citē aģentūra "R-Sport". "Mūsu uzdevums ir būt uz to gataviem, jo tā tomēr ir Krievijas izlase, liela komanda. Mums būs smagi, taču jebkurā gadījumā gatavojamies dot pretsparu."

Kā zināms, šajā pasaules čempionātā Krievija pagaidām ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru - turnīra pirmajā spēlē krievi ar 0:3 piekāpās Čehijai, bet otrajā ar 5:4 pieveica Kazahstānu. Latvijas izlases kontā ir divi zaudējumi - pagarinājumā un pēcspēles metienos.

"Krievi ir izdarījuši secinājumus un zina, ko grib," saka Zirnis. "Protams, arī mēs pēc pirmajām spēlēm esam nonākuši pie saviem secinājumiem. Mūsu uzdevums - labi nospēlēt aizsardzībā, nezaudēt koncentrāciju, īpaši spēles sākumā. Pēdējās divās spēlēs mums bija neveiksmīgs mača sākums, ielaidām vārtus jau pirmajās piecās minūtēs. Vajag noturēt koncentrēšanos pirmajā periodā un noturēt krievus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!