Foto: F64
Latvijas hokeja izlases treniņiem nepilnas divas nedēļas pirms pasaules čempionāta sākumam pievienosies pieredzējušie Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis, pirmdien vēsta laikraksts "Diena".

Paredzams, ka abi pieredzējušie hokejisti, kuri šajā sezonā spēlēja Alpu līgā, treniņos iesaistīsies pirmdien. Tāpat pirmdien treniņus uzsāks Zemgus Girgensons un trenera Arta Ābola dēls Rodrigo Ābols, kuri nedēļas nogalē atgriezās Latvijā no Ziemeļamerikas.

35 gadus vecais Sprukts sezonu aizvadīja Itālijas klubā "Ritten Sport", ar ko triumfēja ne tikai Itālijas čempionātā, bet arī Alpu līgā. Latviešu uzbrucējs 31 spēlē guva desmit vārtus un izdarīja 16 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr 36 gadus vecais Cipulis sezonu aizvadīja Austrijas klubā "Alge Elastic". Viņa kontā 22 spēlēs septiņi vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Laikraksts "Diena" norāda, ka neapmierinātību ar Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Daugaviņa atgriešanos laukumā paudis viņa pārstāvētā kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra. Daugaviņš laukumā atgriezās pēc rokas traumas sadziedēšanas, bet Skudra vēloties, lai hokejists nesasteigtu un būtu pilnībā vesels uz "Torpedo" treniņnometni vasarā. Tāpēc Daugaviņš pirmdien došoties pie operāciju veikušā ārsta Minhenē, kuram arī jādod slēdziens, ka roka ir pilnībā sadzijusi un "Torpedo" treneriem nevajag bažīties.

Pirmdien Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs veica vienu no pēdējām atskaitīšanām no kandidātu saraksta. Šonedēļ treniņus vairs neturpinās Koba Jass, Roberts Lipsbergs, Oskars Batņa, Kirils Galoha un Kirils Tambijevs.

Latvijas izlase jau šajā nedēļā dosies uz Vāciju. 30. aprīlī un 1. maijā Latvijai paredzētas pārbaudes spēles pret pasaules čempionāta mājinieci Vāciju, bet pasaules čempionāts sāksies 5. maijā. Uz pēdējām pārbaudes spēlēm dosies 28 vai 29 hokejisti, bet pasaules čempionāta pieteikumā drīkst būt 25 hokejisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!