Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš, kuram negaidīti nācās iesaistīties "Euro Hockey Challenge" turnīra spēlē pret Baltkrieviju, pēc spēles atzina, ka neesot rēķinājies ar to, ka būs jādodas laukumā.

"Nebiju gaidījis, ka būs jāspēlē. Ģērbtuvē, kad vilku formu, Gunārs Skvorcovs teica, ka ir gatavs stāties vārtos," medijiem pastāstīja Jānis Kalniņš.

Kā ziņojām, šajā spēlē pirmais vārtos stājās Ivars Punnenovs, kurš otrās trešdaļas vidū guva kājas savainojumu, un viņa vietā laukumā izgāja Edgars Masaļskis. Taču nepilnas astoņas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām izcēlās masu kautiņš, kurā iesaistījās arī Masaļskis, saņemot noraidījumu līdz mača beigām. Līdz ar to no skatītāju tribīnēm tika izsaukts Jānis Kalniņš, kurš nebija gatavojiesspēlei un aizvadījis tikai rīta treniņu. Tomēr tieši ar viņa palīdzību Latvijas izlase izcīnīja uzvaru, jo Kalniņš atvairīja visus metienus pa vārtiem atlikušajā pamatlaikā, pagarinājumā un pēcspēles metienos.

"Kad otrais vārtsargs sāka iesaistīties kautiņā, sāku aizdomāties. Pats savā profesionālajā karjerā neko tādu nebiju redzējis. Kad spēlēju bērnu hokejā, tad tur gāja vaļā kautiņi," saka Kalniņš. "Man nebija grūti ieiet spēlē, nebija nekāda psiholoģiskā spiediena."

Latvijas izlase šai mačā uzvarēja Baltkrieviju ar rezultātu 3:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!