Latvijas hokeja izlases vārtus pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē trešdien pret Šveices izlasi sargās Edgars Masaļskis, savukārt iepriekšējo cīņu diskvalifikācijas dēļ izlaidušais Ronalds Ķēniņš atgriezīsies pirmajā uzbrucēju virknējumā.

Maskavas jeb A apakšgrupas mačs VTB ledus pilī sāksies plkst.16.15. Portāls "Delfi" no pulksten 15:30 piedāvās teksta tiešraidi par spēles gaitu.

Latvijas izlase trešdien pusstundu ilgušo ieslidošanās treniņu aizvadīja pilnā sastāvā, nodarbībā lielāko uzmanību veltot spēlei vairākumā un mazākumā. Uzbrucēju virknējumos lielu izmaiņu nebija, ja par tādu neuzskata Ronalda Ķēniņa atgriešanos pie Kaspara Daugaviņa un Zemgus Girgensona, taču treniņa laikā tika samainīti aizsargi un vairākuma izspēlē kopā darbojās Kristaps Sotnieks ar Oskaru Cibuļski, kurš nomainīja Aleksandru Jerofejevu.

Jau treniņa laikā varēja nojaust, ka vārtus sargās Masaļskis, jo Elvis Merzļikins šoreiz darbojās nedaudz vieglākā režīmā, bet jau pēc nodarbības to apstiprināja arī valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgs Ģirts Ankipāns.

Tikmēr Ankipāns vēl negribēja atklāt, kuri divi laukuma spēlētāji šoreiz paliks malā, taču, visticamāk, ka, līdzīgi kā iepriekšējos mačos, tie būs viens uzbrucējs un viens aizsargs. Līdz šim pa divām spēlēm ir izlaiduši Aleksejs Širokovs un Jānis Andersons, bet vienu Ralfs Freibergs un piespiedu kārtā Ķēniņš.

Latvijas izlase šo čempionātu sākusi atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Tikmēr 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļniecei Šveicei šī turnīra sākums bijis grūts. Vispirms tā pirmajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā atzina arī Norvēģijas pārākumu. Visbeidzot, otrdien šveicieši izglābās no zaudējuma pret Dāniju, ko papildlaikā izdevās pieveikt ar 3:2.

Latvijas izlase ar Šveici pasaules čempionātos tikusies itin bieži, taču 14 spēļu laikā izdevies gūt tikai divas uzvaras, kamēr divreiz spēlēts neizšķirti un piedzīvotas desmit neveiksmes. Abas vienības savā starpā tikās arī pērn, kad tobrīd vēl Aleksandra Beļavska vadībā Latvija guva panākumu pagarinājumā ar 2:1. Abas izlases savā starpā tikās arī aprīlī, kad tās aizvadīja divus mačus Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra laikā. Abās Šveicē notikušajās spēlēs uzvaru izcīnīja mājinieki - ar 2:1 pagarinājumā un 4:3.

Šveices izlasi šajā pasaules čempionātā vada vien 40 gadus vecais Patriks Fišers, kuram šis ir pirmais nopietnais turnīrs pie valstsvienības stūres. Decembrī viņš stājās atbrīvotā kanādieša Glena Henlona vietā, kura vadībā šveicieši pērn planētas meistarsacīkstēs sasniedza ceturtdaļfinālu. Iepriekš Fišers vadījis arī Merzļikina pārstāvēto Šveices augstākās līgas (NLA) vienību "Lugano".

A apakšgrupā līdere ar trīs spēlēs iegūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, bet tai ar sešiem punktiem seko Krievija. Tālāk ar pieciem punktiem seko Zviedrija un Norvēģija, kamēr pa četriem punktiem iekrājušas Šveice un Dānija. Tikmēr astoņu komandu tabulu ar diviem punktiem noslēdz Kazahstāna un Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!