Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta Ķelnes apakšgrupas komandām Vācijai un Zviedrijai pievienosies zvaigznes no Nacionālās hokeja līgas (NHL), vēsta ārvalstu mediji. Pastiprinājumu no Ziemeļamerikas sagaidījusi arī Latvijas nākamā pretiniece ASV.

Latvijas valstsvienības pēdējai pretiniecei apakšgrupu turnīrā Vācijas izlasei pievienosies Edmontonas "Oilers" zvaigzne Leons Draizaitls. Viņš šajā sezonā regulārajā čempionātā guva 29 vārtus un izdarīja 48 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņas 13 spēlēs viņam seši vārti un desmit piespēles.

"Mēs esam priecīgi, ka visu izdevās ātri atrisināt. Leons pēc izstāšanās no Stenlija kausa sazinājās ar "Oilers" vadību un informēja, cik ļoti vēlas pārstāvēt savu valstsvienību," stāstīja Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms.

Savukārt Zviedrijas izlasei palīgā steigsies Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists. Lundkvists ļoti vēlējās uzspēlēt izlasē kopā ar savu brāli Jūelu, un tagad abiem būs šī iespēja.

Aizvadītajā sezonā Lundkvists "Rangers" vārtos aizvadīja 57 spēles, kurās viņš vidēji ielaida 2,74 vārtus un atvairīja 91 % metienu. Stenlija kausa 12 spēlēs viņš ielaida 2,25 vārtus un atvairīja 92,7 % metienu.

Tikmēr ASV izlase, ar ko sestdien spēlēs Latvija, papildinās sastāvu ar diviem Ņujorkas "Rangers" spēlētājiem – uzbrucēju Kevinu Hejsu un aizsargu Brediju Skdžeju.

Hejss otro reizi spēlēs ASV izlasē, pirms tam viņš 2014. gadā Minskā savas valstsvienības rindās astoņās spēlēs izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Pagājušajā sezonā Hejss "Rangers" rindās 76 spēlēs guva 17 vārtus un izdarīja 32 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 12 spēlēs viņam trīs rezultatīvas piespēles.

Skdžejs otro gadu pēc kārtas palīdzēs ASV izlasei pasaules čempionātā. NHL viņš aizvadījis pirmo pilno sezonu, 80 spēlēs gūstot piecus vārtus un izdarot 34 rezultatīvas piespēles. Stenija kausā viņš 12 mačos izcēlās ar četriem "goliem" un vienu rezultatīvu piespēli.

Pilnībā pieteikumu dalībai pasaules čempionātā aizpildījusi Šveices izlase, kas spēlē Parīzes grupā. Šveicieši kā pēdējos pieteikuši aizsargu Dominiku Šlumpfu un uzbrucēju Reto Suri, kuri pagājušajā sezonā spēlēja Šveices klubā "EV Zug".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!