Foto: LETA
Dānijas un Šveices hokeja izlases, kas būs Latvijas pretinieces pasaules čempionātā Krievijā, sastāvus pirms turnīra papildinās ar spēlētājiem no Ziemeļamerikas, vēsta Krievijas masu mediji.

Dānijas valstsvienībai tuvākajā laikā pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrukuma vīri Janiks Hansens, Nikolajs Ēlerss un Larss Ellers, kuru klubi neiekļuva Stenlija kausa izcīņā. Hansens šajā sezonā 67 spēlēs Vankūveras "Canucks" rindās guvis 22 vārtus un izdarījis 16 rezultatīvas piespēles, centra uzbrucējs Larss Ellers, pārstāvot Monreālas "Canadiens", 79 spēlēs guva 26 rezultativitātes punktus (13+13), bet Vinipegas "Jets" malējais uzbrucējs Ēlerss 67 spēlēs izcēlās ar 38 punktiem (22+16).

Tikmēr dalību pasaules čempionātā apstiprinājis šveiciešu aizsargs Janiks Vēbers, kuram joprojām ir līgums ar Vankūveras "Canucks". Februāra sākumā "Canucks" ievietoja Vēberu atteikuma draftā, tomēr neviena komanda viņu neizvēlējās, tāpēc viņš tika nosūtīts uz Amerikas hokeja līgas (AHL) klubu Jūtikas "Comets", kurā spēlē arī Ronalds Ķēniņš.

Lai gan "Comets" kvalificējās AHL Kaldera kausa izcīņai, šveiciešu aizsargs izlēmis doties palīgā valstsvienībai. "Vai es palīdzēšu Jūtikas komandai sezonas izskaņā? Nē, es braukšu uz pasaules čempionātu Maskavā," izteicies šveiciešu hokejists.

2016. gada pasaules čempionātā, kas Maskavā un Sanbktpēterburga sāksies 6. maijā, Latvijas, Dānijas un Šveices izlašu pretinieces priekšsacīkstēs būs Krievija, Norvēģija, Zviedrija, Čehija, un Kazahstāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!