Foto: LHF

Latvijas Hokeja federācija (LHF) panākusi vienošanos par Latvijas hokeja izlases spēlētāju apdrošināšanu, kas pēdējā laikā raisīja diskusijas masu medijos un sporta sabiedrībā.

Kā vēsta LHF, vienošanās panākta ar pārdošanas brokeri "Partner Broker", kas uzņēmusies Latvijas valstsvienības hokejistu apdrošināšanu. Darījuma summa netiek atklāta. Šajā apdrošināšanas polisē ietilpst nelaimes gaidījumu izraisītā nāve, negadījumu izraisīts sakropļojums, kā arī spēlētāju esošo līgumu apdrošināšana.

Ņemot vērā starptautisko praksi, LHF prioritāte šosezon bija arī spēlētāju līgumu apdrošināšana, kas raisīja visasākās diskusijas. Spēlētāju līgumu apdrošināšana tiek ņemta vērā pēc viņu aizvadītās sezonas atalgojuma. Savukārt, ja spēlētājam ir līgums uz nākamo sezonu, tad apdrošināšanas summa tiek aprēķina no šīs oficiālās vienošanās.

Nacionālās valstsvienības spēlētāju apdrošināšana stājusies spēkā no 2018.gada 9.aprīļa.

Latvijas hokejisti, turpinot gatavošanos 2018. gada pasaules čempionātam, šajā nedēļā – 11. un 12. aprīlī – "Arēnā Rīga" aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Somijas valstsvienību. Kā iepriekš norādīja viens no Latvijas hokeja izlases pieredzes bagātākajiem spēlētājiem Miķelis Rēdlihs, ja nebūtu nokārtota apdrošināšana, tad daudzi hokejisti varētu nepalīdzēt valstsvienībai.

Trauksmes zvanu par apdrošināšanas problēmu trešdien "iezvanīja" pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis, kurš izlēmis šogad pasaules čempionātā nespēlēt. Tiesa, LHF norāda, ka nav bijis plānots Oskaru Bārtuli aicināt uz izlases treniņiem. Kā zināms, pērn saistībā ar spēlētāju līgumu apdrošināšanu izcēlās nesaskaņas starp LHF un vienu no vadošajiem izlases uzbrucējiem Lauri Dārziņu, kurš arī šogad atteicis izlasei.

2018. gada pasaules čempionāts Dānijā sāksies 4. maijā un risināsies līdz 20. maijam. Latvijas izlase spēlēs Herningā, kur tās pretinieces būs mājiniece Dānija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!